Apa szerint a legfinomabb csokitorta, amit valaha evett! Ugye akkor nem kell tovább bizonygatnom, hogy milyen is lett és miért érdemes elkészíteni. No talán még annyit, hogy pik-pak elkészültem vele, és a recept hosszúsága, csak a pontos és könnyű munkát segíti, nem a bonyolultságát sugallja. Ja, és igazi csokoládé van benne! :)
Úgyhogy hajrá!
Hozzávalók 23 cm-es tortaformához, a lapokhoz:
- 4 tojás
 - 160 g cukor
 - 120 g liszt
 - 40 g kakaópor
 - 2 kávéskanál sütőpor
 - 4 evőkanál olaj
 - 4 evőkanál víz
 
A csokoládékrémhez:
- 80 g tejcsokoládé
 - 80 g étcsokoládé
 - 75 g vaj
 - 250 g mascarpone (Szarvasi!, Nem valami olcsó, mert azok túl hígak!)
 - 1 teáskanál vaníliaaroma
 - 1 evőkanál méz
 - 100 g porcukor átszitálva
 
- Pár kanál meggylekvár, vagy eper a piskótalap kenéséhez.
 - 2 marék magozott cseresznye, rumos cukros lében kicsit felfőzve.
(a receptben leírom hogyan, de nyugodtan használhatunk, befőttet is, ott ezt a főzős műveletet elhagyjuk) 
- 250 g tejszín
 - 1 csomag Dr.Oetker habfixáló
 - 2 evőkanál porcukor
 
- pár cseresznye, mentalevél, csokiforgács a díszítéshez
 
Elkészítés:
- A sütőt bekapcsoljuk 180 fokra. A tortaformát sütőpapírral béleljük.
 - Robotgéppel habosra keverjük az egész tojásokat a cukorral, legalább 10 percen keresztül, míg szép magas habot kapunk A tál szélénél a krémbe öntjük az olajat és a vizet és tovább verjük pár percig.
 - Kézi habverőre váltunk és óvatosan belekeverjük a sütőporral, kakaóval elkevert lisztet is.
 - A formába simítjuk és 180 fokon tűpróbáig sütjük.
 - A cseresznyéket kimagozzuk és 2 evőkanál rummal, 2 evőkanál vízzel, 2 evőkanál cukorral kicsit forraljuk, majd félretesszük hűlni.
 - A csokoládékrémhez vízgőz felett megolvasszuk a csokoládékat és a vajat.
 - Szoba hőmérsékletűre visszahűtjük, majd hozzákeverjük a mascarponet, a vaníliát és a mézet.
 - Hozzáadjuk az átszitált porcukrot, és simára keverjük.
 - A tortalapot kettévágjuk a tetejét felfordítva egy tálra tesszük, megkenjük a lekvárral (ne sajnáljuk!), rásimítjuk a csokoládés krém felét, majd a lecsepegtetett rumos cseresznyével kirakjuk a krémet.
 - Az alsó tésztalapot felfordítva, tehát a szép egyenes aljával felfelé a cseresznyés krémre helyezzük és a maradék csokoládékrémmel megkenjük.
 - A tejszínhabot a habfixáló csomagolásán lévő leírás szerint elkészítjük, majd feldíszítjük a torta oldalát és tetejét.
 - Cseresznyeszemekkel, mentalevéllel, és ha van színezett csokoládéforgáccsal díszítjük.
 - Hűtőbe tároljuk, de fogyasztás előtt 15 perccel vegyük ki, úgy még finomabb!
 









Nagyon-nagyon fincsinek néz ki!!! :-)
VálaszTörlésEz a torta kívülről és belülről is meseszép! Csak gratulálni tudok!
VálaszTörlésGyönyörű tortát készítettél! Biztosan igaza van a párodnak és nagyon finom lehet! :)
VálaszTörlésKedves Barbi! Most találtam a blogodra, és már kb egy órája bogarászom :) Nagyon szép, igényes blog, gyönyörű fotókkal és ínycsiklandozó receptekkel. Úgy gondolom gyakran leszek látogató az oldalon, mert már jó pár kipróbálandó receptet találtam. Sok sikert a továbbiakhoz! (csodásak az étkészleteid, amikkel fotózol ;) )
VálaszTörlésKöszönöm szépen! :)
TörlésCsodaszép tortát készítettél ismételten! Elhiszem, hogy ez a legfinomabb csokitorta a világon! :)
VálaszTörlésNagy siker volt nálunk ez a torta. Az öcsém kapta a szülinapjára, bár én fondant-tal vontam be.
VálaszTörlésnyunyó ez nagy öröm nekem, köszönöm! :)
TörlésNa megvan a kislanyom 3. Szulinapjara a torta! Tavaly a ket eves szulinapjara is Tőled vettem egy receptet (csokis bananos truffelkremes torta) es nagyon nagy sikere volt. Köszönöm szépen a receptet!!
VálaszTörlésÉn köszönöm!!!!! :) Boldog szülinapot a kislánynak! ♥
TörlésSzia! Szeretném kipróbálni, hány cm-s tortaformában süssem?:)
VálaszTörlés23-as :)
TörlésBarbi! Ebből elég nyamvadt piskóta lett, eszében sem volt megemelkedni, kicsit sem :(( biztos rosszul csináltam vmit...
VálaszTörlésSzia Lilla, ha követed a receptet akkor sikerülnie kell. Figyeltél a hőfokra?
TörlésKedves Barbi!
VálaszTörlés26-os tortaformában süthetném-e?
Szia Rózsa!
Törlés23-as tortaformában sütöttem, a 26-os nem tudom elvágható-e ilyen könnyen. :)