Nem éppen egy különlegesség, de attól még nagyon finom és könnyen elkészíthető sütemény. Mi nagyon szeretjük, szerintem sokan ismeritek. Mikor a fényképeket feltöltöttem a gépre, akkor vettem észre, hogy a házi tojás azért megtette a hatását! :)) 
Hozzávalók a tésztához:
- 400 g liszt
 - 250 g vaj
 - 200 g porcukor
 - 3 evőkanál kakaó
 - fél csomag sütőpor
 - 1 csomag vaníliás cukor
 - 1 tojás
 
Túrótöltelék:
- 500 g túró
 - 150 g porcukor
 - 1 marék mazsola (én elhagytam)
 - 3 tojás
 - 1 csomag vaníliás cukor
 
Elkészítés:
- A vajat sajtreszelőn lereszeljük és 15 percig hagyjuk puhulni, ezalatt kimérjük a hozzávalókat.
 - A lisztet a puha vajjal elmorzsoljuk, majd a többi hozzávalóval tésztát gyúrunk.
 - Két részre osztjuk és az egyiket folpackba csomagolva a fagyasztóba tesszük.
 - A sütőt melegítsük elő 180 fokra.
Ha túl lágy a másik tésztát akkor betehetjük a hűtőbe kb. 10-15 percre, majd egy 30x25 cm-es sütőpapírral bélelt tepsi méretére nyújtjuk. - A túrót a porcukorral, robotgéppel jól összedolgozzuk, majd a többi hozzávalóval is elkeverjük.
 - A tésztalapra simítjuk a tölteléket, és a fagyasztóból elővett tésztát nagylyukú sajtreszelőn (vagy a régi fém, nokedliszaggatón) ráreszeljük.
 - A sütőbe toljuk és kb. 30 percig sütjük.
 - Ha kihűlt, kockára vágva, porcukorral hintve tálaljuk.
 
Jó étvágyat! 



Csurog a nyálam, imádok minden ilyen kakaós tésztát. A túrónak nem vagyok nagy rajongója, de istenien jól néz ki. Recept mentve! :-) üdv
VálaszTörlésKöszi Flögi, remélem kipróbálod, hátha megszereted a túrót! )
TörlésTetszetős recept! Van még egy szeletke a részemre?
VálaszTörlés