- 300 g zabliszt
 - 100 g őrölt mandula (én a mandulalapokat szoktam késes aprítóban megőrölni)
 - 50 g kókuszliszt
 - 130 g xilit
 - 1 evőkanál folyékony édesítő
 - 1 és 1/2 csomag sütőpor
 - 150 g puha vaj
 - 3 tojás
 - 3 dl tej
 
Elkészítés:
- kb. 22 db szilva kimagozva és félbe vágva
 - 1 mokkáskanál fahéj és 4 evőkanál porcxukor összekeverve
 - A sütőt 180 fokra előmelegítjük és a tepsit sütőpapirral kibéleljük.
 - A hozzávalóka robotgéppel összekeverjük.
 - Félbevágott szilvákat oldalazva, sorban, félig belenyomjuk a tésztába, majd a fahéjas porxukorral mindegyiket meghintjük.
 - Tűpróbáig sütjük, majd hagyjuk kihűlni.
 - Szeletelés után még megszórhatjuk porxukorral, de vaníliafagyival az igazi!
 
 Jó étvágyat!



Hmm, de guszta! Most tobzódunk a finom gyümölcsökbe, ki kell használnunk:-)
VálaszTörlésNagy kedvencem a szilva, és irtó guszta sütit kreáltál belőle! Nyami! :)
VálaszTörlésHm, mennyei. Annyi szilva volt most az idén is, hogy nem győztem szedni. Vitte boldog-boldogtalan. Nekem most nem volt kedvem vele dolgozni, pedig kéne pár üveg lekvár. Majd megerőszakolom magam... Nagyon guszta szaftos a pitéd!
VálaszTörlésKöszönöm! :)
VálaszTörlésImádom a szilvát és biztos, hogy ezt a süteményt is imádnám! :)
VálaszTörlés