Oldalak

2013. augusztus 28., szerda

Karfiolbundás csirkecombok

Megláttam és beleszerettem! Ihletadó Klára volt, nem sokat vártam vele mert másnap elkészült! Irtó finom, és még az is jóízűen megeszi aki nem szereti a karfiolt, ezt garantálom, mert teszteltem! Picit megvariáltam, de a lényeg megmaradt, köszönöm az ötletet! :) Akik gluténmentesen táplálkoznak azok is bátran elkészíthetik.


Hozzávalók:
  • 10 db filézett csirkecomb

Karfiolbundához:
  • 150 g karfiol ledarálva
  • 100 g zsemlemorzsa (gluténmentesen kb. 2 ek. szezámliszt 1 ek. szezámmag)
  • 100 g reszelt sajt
  • 1 vöröshagyma
  • 2 tojás
  • 2 evőkanál kókuszolaj
  • só, bors
--------------------------------
  • + 100 g reszelt sajt ezt majd félidőben kell a megsült húsra szórni!

Elkészítés:
  1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra, a tepsit kizsírozzuk.
  2. A kifilézett és besózott csirkecombokat a tepsibe fektetjük
  3. A ledarált karfiolt, az apróra vágott hagymát és a többi hozzávalót összekeverjük és a húsokra tesszük, lehet kézzel is úgy könnyebb eligazgatni.
  4. Ráöntünk 1 dl vizet és betoljuk 180 fokra sülni.
  5. 35 perc múlva rászórjuk a + 100 g reszelt sajtot majd pirulásig sütjük.
  6. Rizzsel vagy salátával tálaljuk.

Jó étvágyat!

11 megjegyzés:

  1. De szuper, na majd két hét múlva, akkor talán egy kis sajt már belefér...:)

    VálaszTörlés
  2. én szoktam ilyet, de eddig nem daráltam le a karfiolt, csak rózsákra szedtem és picit megfőztem. na, de majd most! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez nagyon egyszerű és finom, érdemes kipróbálni! :)

      Törlés
  3. Hű, de jó kis recept! Ha nem is combból, de melléből biztos elkészül majd nálunk is. Nagyon -ínycsiklandó!

    VálaszTörlés
  4. Na ezt sajna nem fogom tudni elkesziteni, a karfiol nagyon felfuj, de talan brokolival megprobalom!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nyugodtan kipróbálhatod más zöldségekkel is csak a fantáziádat használd! :)

      Törlés
  5. Nagyon guszta! Gyönyörűek a fotóid is! :)

    VálaszTörlés