Első medvehagymás próbálkozásaim. Végre ráakadtam erre a hagymára, ami minden tavasszal elárasztja a gasztroblogokat. Nálunk is sikere volt úgyhogy lesznek még további próbálkozásaim, de most már csak jövőre. :) A bucik mind kirepedtek a sok tölteléktől, de sebaj, már kérték süssem újra, ez pedig nekem épp elég, hogy felrakjam! Gulyásleves mellé tálaltam. ☺
Tehát a medvehagymás sajtkrém ami mindkét ételbe belekerült:
- 1 kisebb csokor medvehagyma
- 2 rúd sajtkrém (Medve vagy Camping)
- 50 g puha teavaj
A hagymát felaprítjuk és a vajjal, sajtkrémmel összekeverjük. Ennyi az egész! :)
Medvehagymás sajttal töltött buci
Hozzávalók a tésztához:
- 300 g liszt
- 200 g teljes kiőrlésű bio tönkölybúza liszt
- 1 egész tojás
- 1 tojássárgája
- fél csomag friss élesztő
- 2 dl tej
- 1 dl víz
- 2 tk. só
- 50 g olvasztott kókuszzsír
Elkészítés:
- A liszteket a dagasztótálban összekeverjük és a közepébe egy mélyedésbe teszünk 1 kiskanál cukrot cukrot, rámorzsoljuk az élesztőt és felöntjük a meleg tej és víz keverékével.
- 10 perc alatt felfuttatjuk, ezután hozzáöntjük az elkevert tojást és megszórjuk sóval.
- Tésztát dagasztunk belőle min. 10 percig, majd apránként hozzádolgoztatjuk a géppel a kókuszolajat is. Lényeges, hogy a dagasztás második fázisában adjuk hozzá.
- Tegyük át egy nagyobb tálba amit liszttel hintettünk, majd a tészta tetejét is lisztezzük be és ruhával letakarva, kellemes meleg helyen duplájára kelesztjük. Kb. 1 óra
- A tepsibe vágjunk sütőpapírt.
- A megkelt tésztát ököllel bokszoljuk meg egy kicsit, hogy a levegő kijöjjön belőle, lisztezett deszkán gyúrjuk át, majd vágjuk két részre.
- kb. 16 darabra vágjuk és töltsük meg egy kiskanál hagymás sajtkrémmel.
- Formázzuk őket labdákká és sorakoztassuk őket a sütőpapiros lemezre.
- 30 percre letakarva félretesszük.
- Majd megkenjük a maradék tojásfehérjével és előmelegített sütőben 180 fokon, arany színűre sütjük.
Medvehagymás brokkolis fasírozott
Már ha megöltök sem tudom, hogy kinek a blogján láttam a brokkolis ötletet, aki tudja írjon!! :))
Így csak a magam módján készítettem.
Fasírozottról nem írok receptet mert már megtettem itt és általában mindenkinek van egy bevált receptje.
A jénai aljára simítottam egy réteg húsmasszát majd megkentem a medvehagymás sajtkrémmel, erre került a kissé megfőzött brokkoli, aztán 2 nagy marék reszelt sajt és a legtetejére megint a bekevert darált hús.
Vizes kézzel simogassuk, formázzuk meg a tetejét, majd előmelegített sütőben pirosra sütjük.
Jó étvágyat!
Nyomj egy lájkot, hogyha tetszik! ☺
Kaphatnék egy ilyen finom bucit? :) A brokkoli sajnos nem a barátom...
VálaszTörlésAkkor most már te is megfertőződtél, a medvehagyma lázzal:) Csodásak a bucik, még ha ki is repedtek!
VálaszTörlésNagyon guszta mindkettő. Nekem főleg a buci tetszik. :) El is hiszem, hogy újra rendelte a család. :)
VálaszTörlésMindkettő nagyon finom lehet! Mivel nem ettem még, jöhet a fasírt a bucival!!! :o) Nagyon ínycsiklandó!
VálaszTörlésMindkettő csodásan néz ki, de a bucik nekem a leghivogatóbbak! Annyira beleharapnék:)
VálaszTörlésBarbi, Te azért ki teszel Magadért!Nagyon guszta!
VálaszTörlésMennyi finomság medvehagymából! Egyik gusztább mint a másik. Gyönyörű lett az összes felvételed!
VálaszTörlésNagyon guszta! Kipróbálandó.:)
VálaszTörlésA fotó- csodás, nagyon finom!!!
VálaszTörlésGyönyörűek, mindkettő nagyon szuper:)Nagyon szépek a fotóid is, mint mindig:)
VálaszTörlésMindkettő nagyon finom lehet, különösen a fasírt tetszik! :)
VálaszTörlésNem is tudom melyik tetszik jobban! Mindkettőt mentem! :))))
VálaszTörlésKöszönöm szépen Nektek a kedves megjegyzéseket! Hihetetlen jólesik!!! :))
VálaszTörlésNekem a buci és a fasírt is nagyon bejönne :)
VálaszTörlésJó ízlésed van, tudtam én! :))
Törlés