A férjem anyukája is itt volt mikor másodszor készítettem és félve nézte, hogy ezt a típusú húst én egy masszív tömbben akarom puhára sütni?
A végeredmény meggyőzte!
Tehát a recept hozzávalói:
- 1 nagy sertéslapocka (nem tudom a súlyát talán másfél kg?)
- 3 db kaliforniai paprika, sárga, piros, zöld
(nekem nem volt sárga, ezért a sima paprika is megteszi, sőt olcsóbb is!) - 3 lilahagyma
- 1 kicsi konzerv paradicsompüré
(sokan tesznek el házilag, ők használják feltétlenül azt, kb. 4 evőkanállal) - 3 dl húslé (nálam 3 dl víz + 1 húsleveskocka)
- 2 ek. pirospaprika
- 1 kk. borsikafű
- 1 kk. kakukkfű
- 4 ek. borecet (nálam 2 ek. vörösborecet és 2 fehérborecet volt)
- só, őrölt bors
- A paprikákat felcsíkozzuk, a hagymát felkarikázzuk.
- A húst megmossuk, a vizet papírtörlővel felitatjuk és, ha van, akkor a zsírréteget szépen késsel megrácsozzuk, bevagdaljuk. Jól megsózzuk, majd egy forró serpenyőben ici-pici kacsazsíron vagy olajon lepirítjuk mindenhol. Olyan fedeles serpenyőt használjunk ami utána mehet a sütőbe, de, ha nincs, úgy mint nekem, akkor majd mindent beleteszünk egy másik sütőbe való tálba, én kacsasütőt használtam, mert az volt a legnagyobb.
- A húst kivesszük a serpenyőből és beletesszük a sütőtálba amibe pár kanál kacsazsírt kentünk.
- Az előző serpenyőbe a hús helyén maradt lesült zsírra szórjuk a paprikát, hagymát, paradicsompürét, pirospaprikát, sót, borsot, ecetet, húsleveslét és összekeverjük, majd rögtön önthetjük is a húsra.
- A húst még szórjuk meg, a borsikafűvel és kakukkfűvel, majd mehet az előmelegített 180 fokos sütőbe 2 és fél de inkább 3 órára!!! Komolyan mondom, ennyi idő kell neki, hogy olyan puha legyen mint a vaj!
Jamie mikor kivette a sütőből, beledugdosta az ujját, de jó mélyre ám (máig sem értem, hogy nem égett meg neki, tán azbeszt bőre van?), és a hús ettől a mozdulatsortól teljesen szétesett. Pont ez a lényeg, hogy nem is kell szeletelni csak szedjünk a szétesett húsdarabokból. Én a fotó kedvéért próbáltam vágni egy szebb darabot, nagy nehézségek árán.
Fantasztikus! Tegyük egy nagy tálra a húst és halmozzuk melléje a rizst.
Jó étvágyat!
Hú de kis rafinált recept ez:) Istenien néz ki, az ízét csak elképzelni tudom, de el fogom készíteni. A fotókért külön dícséret, nagyon szépek:)
VálaszTörlésAnnyira elbambultam a díjon, hogy a receptedt csak most vettem észre. Isteni lehet, nálunk bizony most elkél az ilyen husos étek, mivel a kisebbik (185 cm) igencsak ragadozóvává vált, a mindennapos erőnléti edzései miatt. Én még borsika füvet nem használtam, egyszer ezt is el kell kezdeni. Viszont nagy mustár rajongó vagyok, gyakorlatilag a hús-pácolás ezzel kezdődik nálam, mivel porhanyós lesz tőle a cupák. Veszek borsikafüvet a Lehelen és kipróbálom. Köszi!
VálaszTörlésGyönyörű tálalás, jó recept!
VálaszTörlésEzt a receptet én is ismerem :)) Imádom Jamie-t :))
VálaszTörlésNagyon gusztusos, és gyönyörűek a képek! :)
VálaszTörlésMilyen jó is az a Paprika tévé... :)))
Nagyon guszták a tányéron ülő falatok!!Szívesen falatoznék belőle,kiváló vasárnapi ebéd lehetne!!!Három órát ment a sütöd,nem mondom bátor vagy,vagy pedig működik a klima!!!Én csak akkor használom a sütőt ilyen hosszú órákig amikor hideg van! Gratulálok!!!!
VálaszTörlésEz nagyon jól hangzik. Imádom Jamie receptjeit. El tudom képzelni a szitut, ahogy ülsz a tv előtt és körmölsz. Nálam is pont ezért van rendszeresítve a tv közelében a jegyzettömb és a toll. ;DDDD
VálaszTörlésTrollanyu, köszönöm szépen! Tényleg rafinált recept, majd meglátod milyen finom íze van. A borecet jól megpuhítja a húst. :)
VálaszTörlésGabi, a mustárral pácolást én is szeretem, sőt mézzel szoktam kombinálni, nagyon pikáns íze van!
Köszi!
Foodafok, köszönöm szépen! :)
Panna, látom te is lesed a nagyokat! ;)))
Csilla köszi! Imádom a főzős csatornákat! :)
mellissina2 köszönöm! Sajnos klíma nincs, de szerencsére a családi ház nem olyan vészes nyáron mint egy panel, úgyhogy kibírtuk! :)))
Petra, pont most gondolkozom azon, hogy karácsonyra kérek egy Jamie-s receptkönyvet.
A szitut jól látod, tényleg körmölök a tévé előtt és, nekem is oda van készítve egy füzet meg egy toll!!!! :DDD Szerintem sokan vannak még így. :)) Köszi!