Mai menünket rögtön a desszerttel indítom, ami tegnap láttam Anitánál és ma reggel 9-re össze is dobtam valami hasonlót. Nem követtem a receptet, inkább saját anyagból dolgoztam, de az ötlet és elhatározás mindenképpen Tücsök Bogárnak köszönhető! Utólag megnézve nem sokban különbözik a két recept. :))) Olyan szép és finom lett, hogy első helyet érdemel, ezért indította a desszert a mai menüs bejegyzést. :-D
Köszi Anita!!!
Epres túrókrém desszert
Hozzávalók a túrókrémhez:
- 250 g zsírszegény túró
- 7 ek. porcukor vagy ízlés és kóstolás szerint
- 250 ml tejszín
- 1 kk. vaníliaaroma
- Dr.Oetker Instant zselatin fix, a tasak. fele kb. 10 g
A tejszínt a porcukorral elkezdjük habbá verni és kb. félidőben hozzátesszük a habfixálót és a vaníliaaromát, majd addig verjük, mag kemény habot kapunk. Ekkor jöhet bele a túró és szintén robotgéppel szépen összedolgozzuk. Kész is van jöhet az eperkutyulmány készítése.
- 400 g eper
- 1 ek. facsart citrom leve
- cukor kb. 5 ek. vagy szintén ízlés szerint
- 1-1,5 kk. tortazselé (Dr.Oetker szintelen vagy piros)
Egy kis lábosba a hozzávalókat a tortazselé nélkül összemelegítjük és amikor már gyöngyözik az egész és levet is engedett hozzátesszük a tortazselét és 1-2 percig még forraljuk, de nem tovább!
Előveszünk 3-4 kelyhet és mindegyik aljába kanalazunk a túrókrémből, majd a langyos eperszószból és ezt a műveletet újra megismételjük. Alufóliával vagy folpackkal letakarva mehet a hűtőbe, de akár azonnal is befalhatjuk!
Előveszünk 3-4 kelyhet és mindegyik aljába kanalazunk a túrókrémből, majd a langyos eperszószból és ezt a műveletet újra megismételjük. Alufóliával vagy folpackkal letakarva mehet a hűtőbe, de akár azonnal is befalhatjuk!
Húsleves
Nálunk a húsleves 3 órán keresztül csendesen gyöngyözve a tűzön a következőkből készül:
2 db vastag pulykanyak, 3 db csirkeszárny, 1 db csirkefarhát, 2 db csirkemáj, 1 nagyobb karajcsont,
4 szál nagyobb sárgarépa, 2-3 szál fehérrépa, 1 db paradicsom, 1 db paprika, 1 db közepes krumpli (ezt inkább Anna miatt), 1 közepes vöröshagyma, 1 kicsi karalábé és 3 rózsa karfiol (Ez a kettő a főzés utolsó harmadába kerüljön a levesbe mert különben szétfő!), 2 gerezd fokhagyma
4 szál nagyobb sárgarépa, 2-3 szál fehérrépa, 1 db paradicsom, 1 db paprika, 1 db közepes krumpli (ezt inkább Anna miatt), 1 közepes vöröshagyma, 1 kicsi karalábé és 3 rózsa karfiol (Ez a kettő a főzés utolsó harmadába kerüljön a levesbe mert különben szétfő!), 2 gerezd fokhagyma
Fűszerek: só, szemesbors kb. 5 db, reszelt szerecsendió, egy csokor petrezselyem, bio vegeta
Hozzávalók:
- 500 g darált sertéscomb
- 2 db tojás
- 2 db zsemle
- 1 közepes hagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- petrezselyem, kakukkfű, pirospaprika
- házi vegeta
- só, bors
- Ha túl lágy a massza akkor zsemlemorzsával javítjuk fel.
- 6 db kockasajt
A vörös és fokhagymát apróra vágjuk és megdinszteljük és ha kihült akkor a többi hozzávalóval összekeverjük.
Egy tűzálló tál aljába simítunk egy réteget és erre teszünk egy sor sajtot (én a sajtokat félbevágtam, hogy laposabb legyen) majd megint a húsos massza.
A tetejére nem zsemlemorzsát teszünk, hanem vizes kézzel megsimogatjuk, vagy szilikon ecsettel vízzel átkenjük, ami azért fontos mert így lesz szép piros, ropogós a teteje és a belseje sem szárad ki!
Fedő nélkül sütjük kb. 1 órát 200 fokos sütőben.
Egy tűzálló tál aljába simítunk egy réteget és erre teszünk egy sor sajtot (én a sajtokat félbevágtam, hogy laposabb legyen) majd megint a húsos massza.
A tetejére nem zsemlemorzsát teszünk, hanem vizes kézzel megsimogatjuk, vagy szilikon ecsettel vízzel átkenjük, ami azért fontos mert így lesz szép piros, ropogós a teteje és a belseje sem szárad ki!
Fedő nélkül sütjük kb. 1 órát 200 fokos sütőben.
Jó étvágyat!
Jó kis ebédetek volt! :)
VálaszTörlésÖrülök, hogy elkészítetted ezt a desszertet, annak meg pláne, hogy ízlett Nektek!
Igazi, hamisítatlan vasárnapi ebéd! Királyi lakoma! :)
VálaszTörlés(Zellert nem is teszel a húslevesbe?)
Anita, ezt a desszertet mostantól rendszeresen készítem majd!!! Ja, és karamellapuding is van már a kekszhez! :))) Köszi!
VálaszTörlésDuende, köszönöm! Bizony szoktam zellert is, de ritkán és ma sem volt így nem tettem bele, ezért el is felejtettem megírni. Pedig tényleg jó, ha van a levesben! :)
JaJ Barbi,ez fejedelmi!De jó lett volna az asztalodnál ülni.:)
VálaszTörlésEz aztán a vasárnapi lakoma!! A desszert pedig fejedelmi :))
VálaszTörlésÍgy ahogy van jöhet
VálaszTörlésAleda, olyan aranyos vagy, köszönöm! Szívesen láttalak volna!! :D
VálaszTörlésPanna, tényleg lakoma volt és a desszert pedig csúcs!! :))
Bianka, küldöm! Köszi! :))
Hű, de guszta és finom ebéd! A fasírt pedig különösen tetszik! Vittem a receptjét! Köszi!
VálaszTörlésKriszti, jó étvágyat hozzá!! :))) Köszi!
VálaszTörlés