Ezt a csigát a kókuszhabos iránti rajongásom szülte, mert amikor elkészült már tudtam, hogy lesz pár variációja annak ahogy elkészítem. Aztán anyu mesélte, hogy a nagybátyám felesége, sütött diós verziót, így én is kipróbáltam és egyszerűen abbahagyhatatlan. Mami (férjem anyukája) odáig volt tőle!!! :)) Van még pár ötletem amiket kipróbálok majd. 
Hozzávalók a tésztához:
- 450 g liszt
 - 250 g vaj
 - 4 tojás sárgája
 - 3 evőkanál cukor
 - 20 g élesztő
 - 4 evőkanál tej
 - 2 evőkanál tejföl
 - csipet só
 
Töltelékhez:
- 4 tojás fehérje
 - 300 g porcukor
 - 100 g darált dió
 
Elkészítés:
- A hideg vajat lereszeljük a a sajtreszelőn és 20 percig puhulni hagyjuk.
 - Az élesztőt, a cukorral langyos tejben felfuttatjuk.
 - A vajat a liszttel, cukorral, sóval elmorzsoljuk, hozzáadjuk az élesztős tejet, a tojássárgákat és a tejfölt, majd tésztát gyúrunk.
 - A munkapulton könnyebben összeállítható.
 - 3 részre osztjuk és a hűtőbe tesszük amíg a habot elkészítjük.
 - A sütőt 180 fokra előmelegítjük, a gáztepsit és még egy másik tepsit sütőpapírral bélelünk.
 - Gőz felett a cukorral kemény habot verünk.
 - A gőzről levéve beleforgatjuk a darált diót.
 - A tésztákat egyesével vékony téglalap alakúra nyújtjuk és a krém egyharmadával megkenjük.
 - Óvatosan rúdba feltekerjük és kb. 1-1,5 cm-es csigákat vágunk és a sütőpapírra sorakoztatjuk őket. A többi tésztával is elvégezzük az előbbi műveleteket.
 - 180 fokon kb. 15 percig sütjük. Sűrűn nézzünk rá, nehogy 
megbarnuljon, de azért átsüljön. A sütőből kivéve még percekig úgyis sül
 a tepsiben.
Porcukorral meghintve kínáljuk. 
Jó étvágyat! 






Ezt én is nagyon szeretem. A nagymamám készített ilyen habos csigákat, volt amikor hájas tésztát töltött ezzel a töltelékkel. Nagyon csinoskák lettek :)
VálaszTörlésKöszi Janka, én imádom ezeket a sült habos apró sütiket, bármilyen tésztában vagy töltelékkel. :)
TörlésAz én mamám a fele mennyiségből diósat, a másikból kókuszosat készített. Én mindkét verziót imádom! :))
VálaszTörlésÉn sem tudok választani, komolyan mondom!!! Köszi! :)
TörlésIlyet a mamám is szokott készíteni, egyszerűen imádom! :) Nagyon guszták lettek! :)
VálaszTörlésKöszi Csigabige, el sem tudom képzelni, hogy valaki nem szereti! :)
TörlésEgyetértek Mamival (pedig nem is kóstoltam), nagyon finomak lehetnek ezek a guszta kis csigák! :) Jó ötlet volt dióval készíteni! :)
VálaszTörlésHankka érdemes kipróbálni nekem az állandó receptek között van! :)
TörlésNem sütöttem még ilyen habos csigát. Valahol láttam mákkal is. Minden esetre nagyon guszták!
VálaszTörlésKriszti akkor pótold, mert ezt nem szabad kihagyni! Köszi! :)
TörlésKókusszal is, dióval is finom sütemény. Még nem találkoztam ellenben mákkal töltöttel. Legközelebb mindhárom töltelékkel készítem el! :)
VálaszTörlés