Katuci meghirdetett SAD 7. fordulójára hoztam ezt az egyszerű édességet. Bár az elkészítése, már nem olyan egyszerű, kissé hosszadalmas, de egy jó leves mellé simán elmegy főfogásnak!
A túrós az első helyen áll nálam a  palacsinták között, aztán jön a házi baracklekváros, majd a nutellás-lekváros! Igazából itt a receptben, a palacsinták töltelékét mindenki a saját ízvilágához alakíthatja.
Különben ilyen hosszú kihagyásom talán csak tavaly nyáron volt, de Kati játékának köszönhetően mégis bejelentkeztem! :)) Akkor jöjjön a recept:
Különben ilyen hosszú kihagyásom talán csak tavaly nyáron volt, de Kati játékának köszönhetően mégis bejelentkeztem! :)) Akkor jöjjön a recept:
Hozzávalók kb. 15 palacsintához:
- 2 db tojás
 - 5 dl tej
 - 2-3 dl víz
 - 30 dkg liszt
 - 1 teáskanál cukor
 - csipet só
 - 2 evőkanál olaj
 - + olaj a serpenyő kenéséhez
 
túrós töltelékhez:
- 50 dkg túró
 - 20 dkg cukor
 - 2 db tojás
 - 1 cs. vaníliás cukor
 - 1 dl tejföl
 - 1 citrom reszelt héja
 
pudingos öntethez:
- 2 csomag vaníliás pudingpor (Dr. Oetker)
 - 1 l tej
 - 6 db tojás sárgája
 - 8 evőkanál cukor
 
habos tetőhöz:
- 6 db tojás fehérje
 - 30 dkg porcukor
 - 1 kávéskanál citromlé
 
- pár kocka étcsokoládé
 
- Elkészítjük a palacsintatésztát. A tojásokat a cukorral, sóval és egy kevés tejjel összekeverjük, majd a liszttel és folyadékokkal felváltva csomómentesre keverjük, végül az olajat is hozzáadjuk. Hagyjuk pihenni a tésztát fél órát, utána süssük ki a majd tegyük félre míg a túrót és pudingot elkészítjük.
 - Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
 - A túrót villával törjük össze, majd keverjük a többi hozzávalóval egyenletesre.
 - Töltsük meg a palacsintákat, tekerjük fel, majd vágjuk őket 4 részre. Egy kivajazott tepsibe fektessük a csigákat, kis hézagot hagyva köztük. Ha nem fér bele, akkor a következő réteget keresztbe tegyük az alsó sorra. Szórjuk rá a csokoládé kockákat.
 - A pudingport a tojássárgákkal, cukorral és egy pici tejjel keverjük csomómentesre, majd a többi tej hozzáadásával főzzük addig amíg lágy krémet kapunk, és semmiképpen ne sűrítsük a megszokott állagig.
 - Így könnyen rá tudjuk önteni a palacsintákra, és a hézagok közé is be tud folyni.
 - Toljuk a már meleg sütőbe és süssük 30 percig.
 - A sütési idő vége felé a tojásfehérjéket a citromlével verjük kemény habbá, a porcukor folyamatos adagolásával, majd a 30 perc leteltével, kenjük a süteményre és egy késsel tekerjünk csigákat a habba.
 - Toljuk vissza a sütőbe és 30-40 percig szárítsuk 160 fokon. Ha nagyon pirulna a hab és még tudunk levenni a hőfokból, tegyük meg, vagy terítsünk sütőpapírt a már száraz habra és úgy süssük tovább.
 - Langyosan a legfinomabb, de másnap a hűtőből kivéve is nagyon finom desszert!
 
Jó étvágyat!



Nagyon jól néz ki, guszta! Ezzel a habbal nagyon finom lehet és milyen jól mutat!
VálaszTörlésNagyon guszta! Küldhetnél belőle, bár már késő van az ilyen édességekhez, de holnap ebéd után simán jöhetne vagy akár már reggelire is :D
VálaszTörlésIsteni:) Én sosem vagyok képes ennyit bibelődni egy palacsintával, sajnos:)
VálaszTörlésTetszetős ez a palacsinta,s egy ízkavalkád, de nem kevés munka van vele.
VálaszTörlésBarbi,ez valami szuper, hidegen langyosan,de leginkább hidegen,és viszem a receptet!
VálaszTörlésNagyon tetszik! Nekem palacsinta jöhet bármikor, bármivel, bárhogy:)
VálaszTörlésNagyon ötletes :) Épp ma kínoztak a gyerkőcök egy kis palacsintáért, ebben a formában meg is csináltam volna.
VálaszTörlésAnnyira finom lehetett!:-)))
VálaszTörlésNagyon guszta! Finom habos desszert! :o)
VálaszTörlésKicsit tényleg hosszadalmas de a végeredményt látva abszolút megéri ráfordítani az időt! Csodásan néznek ki a fotókon! :)
VálaszTörlésTetszik nagyon! Nem nagyon tudok palacsintát sütni :(, de próbálkozom, ha mégsem, akkor csíkokra metélem :)
VálaszTörlésNem semmi munka volt ezzel a desszerttel, minden elismerésem a tied!nagyon finom lehetett, a képek magukért beszélnek. Ügyes vagy!
VálaszTörlésNagyon-nagyon guszta, isteni finom lehetett! :)
VálaszTörlésDe aranyosak vagytok, köszönöm mindenkinek!! :)
VálaszTörlésTényleg megéri a ráfordított időt, mert nagyon finom és nem hazudok, mikor azt írom, hogy másnap hidegen is nagyon jólesett mindannyiunknak.
Óriási adag lett, akik kevesebben vannak csökkenthetik a mennyiséget, mi 5-en voltunk rá.
Wanna nyugodtan darabokban is összerakhatod és a túrókrémet rákenheted, majd újra szórsz rá tésztát aztán mehet a puding végül a hab. Ugyanilyen lesz. :)
Nagyon guszta! Jöhetne gyorsan egy szeletke...:)
VálaszTörlésNekem is jöhetne egy kis vagy nagy:) szelet!Csoda jó.Én hab és csoki nélkül szoktam,de így is kipróbálom!
VálaszTörlésÉrdemes kipróbálni, mert nagyon különleges és kiadós! :) Köszönöm szépen!
VálaszTörlésÍgy jó ahogy van, csak itt is lenne belőle!!!! A gyönyörű képek magukért beszélnek.
VálaszTörlés