Ez egy nagyon gyorsan elkészíthető pogácsa, mivel nem kell keleszteni, és előnye még, hogy a benne lévő vajtól sokáig puha marad.
Szemirámisz oldalán láttam ezt a pogácsát, de a nagy süteményes könyvemben is ugyanez a recept szerepel.
Szerintem a legjobb dupla adaggal indítani!
Íme a recept: Krumplis vajas pogácsa
Összesen: kb. 3046 Kcal és 237 g ch42 darab lett belőle, így 1 db 73 Kcal és 6 g ch
Hozzávalók:
- 30 dkg krumpli
 - 25 dkg vaj
 - 25 dkg finomliszt
 - 1 sütőpor
 - 1 és fél kávéskanál só
 - 1 tojássárgája kis vízzel elkeverve a kenéshez
 - 70 g sajt a tetejére
 
Elkészítés:
- A krumplit kockára vágjuk és megfőzzük, de lehet megmaradt krumplipüré is!
 - Krumplinyomóval összenyomjuk, vagy lereszeljük kis lyukú reszelőn.
 - Jöhet hozzá a feldarabolt vaj, liszt, sütőpor, sót.
 - Összedolgozzuk, majd 1/2-1 cm vastagra nyújtjuk.
 - 5 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval kiszúrjuk.
 - Sütőpapiros tepsibe tesszük és lekenjük a vízzel kevert tojássárgával.
 - Tetejére mehet a reszelt sajt.
 - 180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük.
 



Tényleg a legjobb a dupla adag az ilyen pogikból. Nézz be hozzám, van egy meglepetésem...
VálaszTörlésNagyon köszönöm a díjat!! :)
VálaszTörlés