2015. május 2., szombat

Májgombócleves

Apával levesesek vagyunk, nagy örömömre már jó ideje Eszti is osztozik velünk eme rajongásunkban. Igazán nem tudok sorrendet felállítani, mert a blogon található levesek közül mind dobogós, viszont amit éppen utoljára készítek az veszi át a vezető helyet. :))
Ha még nem próbáltátok, akkor éppen itt az ideje. :)





Leveshez:
  • 1 vöröshagyma
  • 3 szál sárgarépa
  • 2 szál fehérrépa
  • 2 marék zöldborsó
  • 1 kicsi karalábé vagy egy közepesnek a fele
  • 1  db krumpli
  • 1 evőkanál petrezselyem
  • só, bors, ételízesítő
  • húslé, de a víz is jó

Májgombóchoz:
  • 4 nagyobb csirkemáj
  • 1 zsemle vízben áztatva
  • 1 evőkanál petrezselyem
  • 1 tojás
  • 2-3 evőkanál zsemlemorzsa
  • só, bors, ételízesítő

Elkészítés:
  1. A zöldségeket megpucoljuk és felvágjuk, a hagymát apróra kockázzuk, amit egy lábosba kicsi zsíron megdinsztelünk.
  2. Hozzáadjuk a zöldségeket, a fűszereket, ízesítőket és felöntjük 3 liter  húslével vagy vízzel.
  3. Fedő alatt puhára pároljuk, ha kell utánaízesítjük.
  4. A májat kikaparjuk az áztatott, majd kinyomkodott zsemlével, tojással, petrezselyemmel, fűszerekkel és ízesítőkkel összekeverjük, majd annyi zsemlemorzsát adunk hozzá amivel sűrű krémes masszát kapunk.
  5. A felforrt levesbe szaggatjuk teáskanállal, majd 2-5 percig még főzzük és kész is.

  Jó étvágyat!

3 megjegyzés:

  1. A májgombóclevest én is nagyon szeretem, sok zöldséggel körítve! A csirkemell helyett Barbi szerintem májat tettél a gombócba ;) Bár így is finom lehet!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Valóban azt! :))) Köszönöm Vicuska! :)

      Törlés
  2. Ezen a levesen én is osztoznék, hú de jól néz ki :-). Elmentettem a májgaluska miatt, feltétlen kipróbálom, nem volt hozzá jó receptem eddig.

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...