2014. november 17., hétfő

Lekváros linzervirágok habkarikával

A lekváros linzerkarika, karácsonyi kötelező, kedvenc aprósüteményünk. Eredeti receptet itt találjátok. Most egy olyat mutatok aminél a tojásfehérjét azonnal fel is használhatjuk a süteményhez, sőt még finomabbá és mutatósabbá tehetjük vele.

 
 
 

Hozzávalók:
  • 30 dkg liszt
  • 20 dkg puha vaj
  • 10 dkg cukor
  • 1 tojássárgája
  • 1 csipet sütőpor (ezt nem mindenki tesz bele)
  • 1-2 kanál tejföl, de csak, ha nem áll össze a tészta!

Habhoz:
  • 1 tojásfehérje
  • 50 g porcukor átszitálva
 
Elkészítés:
  1. A sütőporos lisztet a vajjal elmorzsoljuk, hozzákeverjük a cukrot, majd a tojássárgával tésztává gyúrjuk, ha kell még tejföllel lazíthatjuk.
  2. 15 percre tegyük a hűtőbe, de akár akár napokig is eláll és bármikor felhasználható.
  3. A tojásfehérjéket elkezdjük robotgéppel verni, és a porcukrot több adagban keverjük hozzá. Egészen addig verjük amíg szép fényes, kemény habot nem kapunk.
  4. Töltsük csillagcsőrös habzsákba.
  5. A tészta felét vékonyra kinyújtjuk szaggatjuk, és a felét a habbal díszítjük sütőpapiros tepsin 180 fokon kb. 12 perc alatt megsütjük.
  6. Mikor kihűlt akkor egy sima és egy habkarikás süteményt lekvárral összeragasztunk, majd a habkarika közepébe is teszünk egy kis lekvárt.
  7. Tegyük dobozba, és másnap már ehetjük is! 1-2 hétig is eláll, bár nem hiszem, hogy addig marad belőle.
 
Jó étvágyat!
 Ötlet Citromhabtól. 

5 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...