2014. november 12., szerda

Krémes túrótorta csokoládéval

Van már pár túrós süteményrecept a blogon (ITT megnézhetitek), de én most mégis hozok egy újat, tudom sokan szeretik a túrótorta típusú süteményeket. Íme az enyém.





Hozzávalók a tésztához:
  • 50 g cukor
  • 100 g vaj
  • 150 g liszt
  • 1 evőkanál tejföl

Töltelékhez:
  • 500 g túró
  • 2 zacskó főzős vanília pudingpor
  • 100 g porcukor + ev. kanál folyékony édesítő (édesítő helyett még 100 g porcukor)
  • 500 ml tej
  • 250 g tejföl
  • 2 tojás
  • 1 teáskanál vaníliakivonat
  • 1 evőkanál citromlé
  • 100 g tördelt étcsokoládé



Elkészítés:
  1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
  2. A vajat és lisztet és cukrot elmorzsoljuk, majd a tejföllel összegyúrjuk.
  3. 24 cm-es kivajazott, kilisztezett formába nyomkodjuk úgy, 1-2 cm-es peremet hagyva rá. 10 percig elősütjük.
  4. Ezalatt összeállítjuk a túrós réteget.
  5. A túrót összetörjük, majd, a vaníliás pudingporral, porcukorral, 2 tojással, tejföllel, tejjel, citromlével, vaníliás cukorral és a tördelt csokoládédarabokkal összekeverjük.
  6. Öntsük (nagyon folyós lesz) a tésztára és kb. 60-90 percig süssük 190 fokon, közben végezzünk tűpróbát.
  7. Hidegen szeleteljük.
 
Jó étvágyat!

6 megjegyzés:

  1. Hű, nagyon jól néz ki! Finom lehet! :) Kipróbálom.

    VálaszTörlés
  2. Mindenfajta túrósért rajongok, ez is nagyon tetszik! :)

    VálaszTörlés
  3. Nagyon jól néz ki, biztosan finom! Kaphatok egy szeletkét?

    VálaszTörlés
  4. Köszi!! Nagyon klassz recept! :)

    VálaszTörlés
  5. Nagyon jó a recept! Én külföldön élek, így vaníliás pudingporom nem volt, hanem 70 g kukorica lisztet kevertem össze 3 vaníliarúd kikapart magjával, csodálatos állagúra és nagyon finomra sikerült a torta (a kukorica liszt kissé édeskés, és itt Mexikóban rengeteg süteményhez használják, úgyhogy végülis nem volt nagy rizikó). Kissé reform megoldásként én a liszt felét (azaz 75 g-ot) 75 g kókuszlisztre cseréltem, a receptben lévő cukrot, illetve porcukrot és édesítőt pedig 100 %-ban kiváltottam nyírfacukorral (porcukor esetén kávédarálóval ledarált nyírfacukorral). A nyírfacukor 1/1 arányban helyettesíti a rendes cukort, így nem kell sokat számolni. Csodás lett és így cukorbetegek is fogyaszthatják.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon örülök, hogy ilyen jól megoldottad és, hogy sikerült is! :)

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...