2014. augusztus 13., szerda

Kecskesajtos húslepény, paradicsomszószos spagettivel

Mire jók az ismeretterjesztő csatornák főzőműsorai? Mondjuk erre, hogy amikor sikerül elcsípnem egy Jamie műsort, és éppen a kezem ügyébe van a mindenes füzetem meg egy toll, akkor gazdagodom egy újabb mesteri fogással, amire a férjem - aki mellesleg utálja a paradicsomos ételeket - az első falat után csak annyit mond tele szájjal, hogy "Ez baromi jóóó!". Szóval jöjjön egy baromi jó recept. :))

 

Hozzávalók a húslepényhez:
5-6 személy részére
  • 500 g sertés darált hús
  • 2 tojás
  • 50 g zsemlemorzsa
  • 100 g kecskesajt (Jamienél fetasajt)
  • 1 kis evőkanál bazsalikom (Jamienél oregano)
  • só, bors
  • 300 g trappista

Paradicsomszószhoz:
  • 1 konzerv (kb. 400 g) egész paradicsom
  • 1 nagy vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • kevés chilipehely
  • 1 evőkanál zsír
-------------------------------------------------
  • 1 csomag spagetti

 Elkészítés:
  1. A húst összedolgozzuk a többi hozzávalóval, kivéve a kecskesajtot, mert azt a legvégén morzsoljuk bele és óvatosan keverjük hozzá, nem kell, hogy teljesen szétmenjen, maradjanak látható darabok a húsmasszában.
  2. Vizes kézzel egy kicsi tepsibe simítsuk bele, de tehetjük tűzálló jénaiba és formázhatjuk cipó alakúra is. Nálam a tepsi mérete a fotón látható, a lányom keze a viszonyítási alap. :)
  3. A sajtból kis darabokat vágunk és a húsmasszába nyomkodjuk, gyönyörű lesz mikor majd megsül.
    Ez saját ötlet, nem kötelező, de érdemes követni. :)
  4. Toljuk előmelegített sütőbe 180 fokra és süssük pirosra.
  5. Ezalatt a vöröshagymát vágjuk apróra.
  6. A zsírra dobjuk a chilipelyhet és a hagymát, nyomjuk rá a fokhagymát és dinszteljük egy kicsit, majd a konzerv paradicsomot is tegyük bele. A paradicsomokat előtte én felvágtam kisebb darabokra.
  7. Sózzuk borsozzuk ízlés szerint, majd forraljuk össze és már kész is.
  8. Sós vízben főzzük meg a spagettit, szedjük ki egy nagy serpenyőbe, locsoljuk meg egy-két evőkanál főzővízzel és olívaolajjal, majd keverjük át egy kicsit.
  9. Tálalás a következőképpen történik, egy tányérra tésztát teszünk, majd egy-két kanál paradicsomszószt, erre pedig vágunk egy szép szeletet a húsból. Mi sajttal is megszórtuk.
Jó étvágyat!

1 megjegyzés:

  1. És milyen jó, hogy épp nálad volt a mindenes füzet, így mi is gazdagodtunk egy szuper recepttel:-) Én Férjem sem szereti a paradicsomos ételeket, vagyis inkább múlt időben mondanám, mert már a régen gyűlölt paradicsomlevest is megeszi- nem beszélve az ilyen paradicsomszószos ételekről. Épp most tettem én is közzé egyet:-)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...