2014. június 25., szerda

Tejfölös pogácsa

Nagyon szeretem a pogácsákat, igazából mindegy milyen, csak legyen. Most a 9-dik változatot mutatom meg, a többit itt találjátok. :)



 Hozzávalók kb 55 db-hoz:
  • 500 g liszt
  • 250 g vaj
  • 200 g tejföl
  • 2 db tojás szétválasztva
  • 3 mokkáskanál só
  • 30 g élesztő
  • 100 ml tej
  • 1 csipet cukor az élesztő felfuttatásához
  • 100 g reszelt sajt

Elkészítés:
  1. A lisztet a vajjal elmorzsoljuk, a közepébe kis mélyedésbe morzsoljuk az élesztőt, rászórjuk a csipet cukrot és ráöntjük a langyos tejet, majd letakarva 10 percig félretesszük, hogy felhabozzon az élesztő.
  2. Mikor az élesztő felfutott hozzáadjuk a sót, a tejfölt a tojássárgákat és tésztát dagasztunk.
  3. Letakarva duplájára kelesztjük kb. óra.
  4. A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
  5. A tésztát ujjnyi vastagságúra nyújtjuk a tetejét pizzavágóval berácsozzuk és 5 cm-es pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
  6. Sütőpapiros tepsire sorakoztatjuk a tetejüket lekenjük a tojásfehérjével és megszórjuk reszelt sajttal, majd 180 fokos sütőben pirosra sütjük.
 
Jó étvágyat!

5 megjegyzés:

  1. Csatlakozom a pogácsarajongók klubjához:-) Bármikor, bármennyi jöhet!

    VálaszTörlés
  2. Hasonlán csinálom a sajtos pogit én is, imádom! :-)

    VálaszTörlés
  3. Ez a kilencedik is nagyon guszta! Szerintem meglesz a 10. is... :o)) Hogy álltok? Várom a fotókat...

    VálaszTörlés
  4. Nagyon fincsi lehet! Pogácsából sosem elég! Bárhol, bármikor jó :)

    VálaszTörlés
  5. Habkönnyű pogi lett,nekem még elbírt volna egy pici sót,de ez csak az én ízlésem.
    Köszi Barbikám!

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...