2013. október 8., kedd

Édes zöldségleves édesburgonyával

Ezt a levest már több mint egy hónapja készítettem, de a sütemények mindig elsőbbséget élveznek, így csak tologattam odébb. Na, de most már nem várok, mert olyan szép és finom lett, hogy megsajnáltam amiért ilyen mostohán bántam vele. :)))

A fotózáshoz használt olíva színű tálkát Sütni Főzni webáruház biztosította.
Akinek tetszik vagy szereti az igényes és szép kerámiákat annak ajánlom figyelmébe ezt az oldalt. Amennyiben érdekel titeket egy kedvezményes vásárlás, akkor itt a jobb oldali sávban
a SütniFőzni emblémánál megtaláljátok a feltételeket.

Hozzávalók:
  • 1 vöröshagyma
  • 5 sárgarépa
  • 1 édesburgonya
  • 150 g brokkoli
  • 150 g karfiol
  • 400 g zsenge borsó
  • 1 evőkanál aprított petrezselyem (ha van friss akkor azt csak a kész levesbe szórjuk bele)
  • 2 evőkanál xilit
Galuskához:
  • 2 nagy tojás
  • csipet só
  • és annyi zabliszt amennyivel galuska sűrűségű tésztát kapunk
 Elkészítés:
  1. A vöröshagymát felaprítjuk és zsíron megfuttatjuk.
  2. Rádobjuk a karikára vágott sárgarépákat és a felkockázott édesburgonyát, majd annyi vizet öntünk rá, hogy éppen ellepje.
  3. Kb. 15-20 percig fedő alatt pároljuk, nézzük meg, hogy félig megpuhult-e, majd dobjuk hozzá a brokkolit, karfiolt, borsót és az ízesítőket, majd engedjük fel annyi vízzel, hogy majd a galuskának is jusson hely.
  4. Főzzük addig míg minden megpuhul, majd a kikevert galuskát kiskanállal szaggassuk a lobogó levesbe. Egy-két perc múlva le is zárhatjuk.
 Jó étvágyat!

4 megjegyzés:

  1. Édes zöldségleves? Meglepő, de elhiszem Neked, hogy finom, mert a másik tulajdonságáról- mármint hogy szép-, meggyőződhetünk:-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Gerdi, ez olyan mint a borsóleves ami sós és édes is egyben, legalábbis én úgy szeretem, de nagyon! :) A borsólevest sósra készítem, de még 3 evőkanál cukrot is teszek bele és isteni, de nem csak én szeretem ám úgy! :)))

      Törlés
  2. Nagyon szép és étvágygerjesztő leves! Jól jönne most nekem :)

    VálaszTörlés
  3. Barbikám kár volt tologatni ezt a finom leveskét. Én többre tartom egy sütinél... :o) Nagyon guszta, olyan tavaszias fílingje van...

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...