2013. augusztus 28., szerda

Karfiolbundás csirkecombok

Megláttam és beleszerettem! Ihletadó Klára volt, nem sokat vártam vele mert másnap elkészült! Irtó finom, és még az is jóízűen megeszi aki nem szereti a karfiolt, ezt garantálom, mert teszteltem! Picit megvariáltam, de a lényeg megmaradt, köszönöm az ötletet! :) Akik gluténmentesen táplálkoznak azok is bátran elkészíthetik.


Hozzávalók:
  • 10 db filézett csirkecomb

Karfiolbundához:
  • 150 g karfiol ledarálva
  • 100 g zsemlemorzsa (gluténmentesen kb. 2 ek. szezámliszt 1 ek. szezámmag)
  • 100 g reszelt sajt
  • 1 vöröshagyma
  • 2 tojás
  • 2 evőkanál kókuszolaj
  • só, bors
--------------------------------
  • + 100 g reszelt sajt ezt majd félidőben kell a megsült húsra szórni!

Elkészítés:
  1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra, a tepsit kizsírozzuk.
  2. A kifilézett és besózott csirkecombokat a tepsibe fektetjük
  3. A ledarált karfiolt, az apróra vágott hagymát és a többi hozzávalót összekeverjük és a húsokra tesszük, lehet kézzel is úgy könnyebb eligazgatni.
  4. Ráöntünk 1 dl vizet és betoljuk 180 fokra sülni.
  5. 35 perc múlva rászórjuk a + 100 g reszelt sajtot majd pirulásig sütjük.
  6. Rizzsel vagy salátával tálaljuk.

Jó étvágyat!

11 megjegyzés:

  1. De szuper, na majd két hét múlva, akkor talán egy kis sajt már belefér...:)

    VálaszTörlés
  2. én szoktam ilyet, de eddig nem daráltam le a karfiolt, csak rózsákra szedtem és picit megfőztem. na, de majd most! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez nagyon egyszerű és finom, érdemes kipróbálni! :)

      Törlés
  3. Hű, de jó kis recept! Ha nem is combból, de melléből biztos elkészül majd nálunk is. Nagyon -ínycsiklandó!

    VálaszTörlés
  4. Na ezt sajna nem fogom tudni elkesziteni, a karfiol nagyon felfuj, de talan brokolival megprobalom!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nyugodtan kipróbálhatod más zöldségekkel is csak a fantáziádat használd! :)

      Törlés
  5. Nagyon guszta! Gyönyörűek a fotóid is! :)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...