2013. május 29., szerda

Banánkenyér - fehér lisz és cukormentes

Már rég kinéztem magamnak Erikánál egy irtó guszta banánkenyeret, aztán a minap megakadt a szemem 3 banánon, ami már ehetetlenre érett. :) Így született egy új recept és azért nevezném újnak mert a mostani egészséges étkezésünkhöz alakítottam. Komolyan mondom annyira finom, hogy egymás után kétszer is megsütöttem! :)

 

Hozzávalók:
  • 250 g liszt (paleosoknak: 100 g zabliszt/kompromisszumos, 70 g darált mandula, 30 g darált dió, 25 g gesztenyeliszt, 25 g kókuszliszt)
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 125 g puha kókuszzsír vagy puha vaj a nem paleozoknak
  • 80 g xilit
  • 1 evőkanál folyékony édesítő
  • 3 nagyobb érett banán
  • 1 teáskanál vanília kivonat
  • 2 db tojás
  • étcsokoládé tetszés szerint

Elkészítés:
  1. A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
  2. A gyümölcskenyér formát sütőpapírral béleljük.
  3. A liszteket és a sütőport összekeverjük.
  4. A puha kókuszzsírt vagy vajat a xilittel és édesítővel habosra keverjük
  5. A villával összenyomkodott banánokat a tojásokat és a vanília kivonatot a zsírhoz/vajhoz keverjük.
  6. A sütőporos lisztet apránként hozzákeverjük.
  7. A kibélelt tepsibe öntjük a masszát, majd csokoládédarabokat a tésztába nyomkodjuk, végül a tészta tetejét egy szilikonlapáttal elsimítjuk.
  8. Tűpróbáig sütjük.
  9. Hagyjuk teljesen kihűlni, majd szeleteljük.Lekvárral is mennyei! :)


Jó étvágyat!

2 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...