2013. április 21., vasárnap

Csokoládétorta - Reform édesség, fehér liszt és cukormentes

Az egészséges életmódhoz egészséges édesség dukál és most szépen apránként kísérletezem az alapanyagokkal. Ezt a krémes csokoládés tortát kóstolva senkinek sem jutna eszébe, hogy fehérliszt és cukormentes, megnyugodva tapasztaltam, hogy simán megállja a helyét a hagyományos sütemények legjobbjai között is! :)
Nincs értelme kihagyni, mert fenséges! :)


 Valahogy így kell kinéznie a tortánknak, mikor kivesszük a sütőből!

Tésztához:
  • 80 g olvasztott de már nem meleg kókuszzsír
  • 80 g eritriol vagy xilit
  • 1 evőkanál folyékony édesítő
  • 1 kiskanál vaníliaaroma
  • 1 tojás
  • 2 púpos evőkanák kakaópor
  • 200 ml kókusztej
  • 40 g őrölt mandula vagy mandulaliszt
  • 40 g teljes kiőrlésű zabliszt/kompromisszumos
  • 20 g kókuszliszt
  • 1 kiskanál sütőpor
  • 50 g cukormentes tejcsokoládé vagy aki jobban szereti annak étcsoki
  • kockánként 4 felé darabolva

Tetejére:
  • baracklekvár vagy eperlekvár de lehet málna, áfonya stb.
  • 1 nagy marék darált dió
 
Elkészítés:
  1. A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
  2. 19 cm-es (pici) torta vagy piteformát méretre vágott sütőpapírral bélelünk.
  3. A liszteket összeforgatjuk a sütőporral és kakaóporral.
  4. A tojást kikeverjük a cukrokkal, majd az olvasztott kókuszzsírral.
  5. Ebbe a tojásos lébe, felválva keverjük bele a lisztkeveréket és a tejet.
  6. A formába simítjuk és a csokoládédarabokat rászórjuk majd belenyomkodjuk a tésztába és egy szilikonlapáttal elsimítjuk a tetején a tésztát.
  7. Kb. 55 percig sütjük, tűpróbáig, az én sütőm régi gáz és ez az 55 perc egy új sütőnél lehet fél óra is, úgyhogy feltétlenül figyeljünk. Nem szabad kiszárítani, ha a fogpiszkálón krémes morzsák maradnak és a teteje is éppen hogy szilárd akkor már készen is van.
  8. Egyébként jó tudni, hogy a sütőből kivéve is sül még a tészta, ha a formában hagyjuk kihűlni.
  9. Még forrón kenjük meg bővel lekvárral, majd szórjuk rá a darált diót.
  10. Hagyjuk kihűlni és tegyük hűtőbe, mert hidegen a legfinomabb.
 
 Jó étvágyat!

7 megjegyzés:

  1. Kár, hogy ilyen sok extra dolog kell hozzá. Pedig nagyon jól néz ki.

    VálaszTörlés
  2. jó szaftos torta, mennyei külsővel! imádnám. Olyan jó dolgokat sütsz liszt és cukor nélkül... :o)

    VálaszTörlés
  3. Többször elkészitettem,nagyon de nagyon finom!!!!!!!!.Köszi érte,van meg hasonlo sütid?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Látom Edit szereted az egészséges nassolni valókat, próbáld ki ezt is! :))
      http://barbikonyhaja.blogspot.hu/2015/01/vaniliakremes-kakaos-kocka-liszt-es.html

      Törlés
  4. Nagyon finomnak néz ki, ki fogom próbálni! :))

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...