2012. október 16., kedd

Mustáros sörben pácolt csontos karaj

Hétvégére készült ez a részeges főétel. :) Az egész úgy kezdődött, hogy volt 6 szép szelet csontos karajom, és fogalmam sem volt hogyan tudnám igazán egyedire és puhára készíteni.
Aztán beütöttem a google-ba, hogy csontos karaj és mit látnak szemeim rögtön első helyen? Pont Mézigörl mustáros sörben pácolt karaját! Sokat nem is keresgéltem, pácot összedobtam, éjszakára hűsölni küldtem a husikat, majd másnap kisütöttem! Bírom a pácolt húsokat! :))
 

Hozzávalók:
  • 6 szelet csontos karaj
  • 2 nagyobb vörös vagy lila hagyma
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 4 evőkanál mustár
  • 1 evőkanál házi ételízesítő (boltit inkább ne tegyünk)
  • fél dl olívaolaj
  • 2 dl sör
  • só, bors


Elkészítés:
  1. A húsokat picit besózzuk és borsozzuk.
  2. A hagymákat karikára vágjuk.
  3. Egy tálba összekeverjük a mustárt az ételízesítőt, olívaolajat, sört, majd belenyomjuk a fokhagymákat.
  4. Egy akkora zárható tárolóba, amiben két sorba elférnek a húsok, lerakunk 3 karajt, megszórjuk a hagymakarikák felével és meglocsoljuk a mustáros sörös keverék szintén felével, majd újra ismételjük a műveletet.
  5. Hűtőbe tesszük egy éjszakára.
  6. Másnap 180 fokra előmelegítjük a sütőt.
  7. Vegyünk elő egy fedeles jénait vagy kacsasütőt, de tepsit is használhatunk alufóliával lefedve.
  8. Tehát a sütőedénybe tesszük a húsokat és ráöntjük a páclevet majd befedjük.
  9. Kb. 1,5-2 óra alatt puhára sütjük, majd egy picit fedő nélkül is sütjük, hogy a sör egy kicsit veszítsen erejéből.

 Jó étvágyat!

11 megjegyzés:

  1. Milyen puha ,omlós husika lehetett. Ez kipróbálandó!!

    VálaszTörlés
  2. Most értem haza a munkából és farkas éhes vagyok...Itt meg látok ilyen finom szaftos husit...Kész vagyok! Mit nem adnék ezért a tányérért...Nagyon guszta!

    VálaszTörlés
  3. Még sosem próbáltam sőrrel pácolni, de itt lenne az ideje:)

    VálaszTörlés
  4. Nagyon jól hangzik, isteni finom lehet ezzel a páccal érlelve! :)

    VálaszTörlés
  5. A száraz husik,páccal,szósszal a legjobbak az biztos:)Nagyon guszta!

    VálaszTörlés
  6. Mennyei lehetett. Ritkábban szoktam sertést készíteni, de ez megérne egy próbát!:)

    VálaszTörlés
  7. Nagyon gusztán tálaltad, már meg is éheztem :)

    VálaszTörlés
  8. Én is mustárban pácolom az ilyesmit, mert omlóssá teszi, nagyon finom lehet!!

    VálaszTörlés
  9. Csak most láttam meg, hogy te is elkészítetted! Mi nagyon szeretjük, egyszerű és finom! :-D

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...