2012. április 27., péntek

Medvehagymás sajttal töltött bucik és medvehagymás brokkolis fasírozott

Első medvehagymás próbálkozásaim. Végre ráakadtam erre a hagymára, ami minden tavasszal elárasztja a gasztroblogokat. Nálunk is sikere volt úgyhogy lesznek még további próbálkozásaim, de most már csak jövőre. :) A bucik mind kirepedtek a sok tölteléktől, de sebaj, már kérték süssem újra, ez pedig nekem épp elég, hogy felrakjam! Gulyásleves mellé tálaltam. 

Tehát a medvehagymás sajtkrém ami mindkét ételbe belekerült:
  • 1 kisebb csokor medvehagyma
  • 2 rúd sajtkrém (Medve vagy Camping)
  • 50 g puha teavaj

A hagymát felaprítjuk és a vajjal, sajtkrémmel összekeverjük. Ennyi az egész! :)



Medvehagymás sajttal töltött buci


Hozzávalók a tésztához:

  1. 300 g liszt
  2. 200 g teljes kiőrlésű bio tönkölybúza liszt
  3. 1 egész tojás
  4. 1 tojássárgája
  5. fél csomag friss élesztő
  6. 2 dl tej
  7. 1 dl víz
  8. 2 tk. só
  9. 50 g olvasztott kókuszzsír


Elkészítés:
  1. A liszteket a dagasztótálban összekeverjük és a közepébe egy mélyedésbe teszünk 1 kiskanál cukrot cukrot, rámorzsoljuk az élesztőt és felöntjük a meleg tej és víz keverékével.
  2. 10 perc alatt felfuttatjuk, ezután hozzáöntjük az elkevert tojást és megszórjuk sóval.
  3. Tésztát dagasztunk belőle min. 10 percig, majd apránként hozzádolgoztatjuk a géppel a kókuszolajat is. Lényeges, hogy a dagasztás második fázisában adjuk hozzá.
  4. Tegyük át egy nagyobb tálba amit liszttel hintettünk, majd a tészta tetejét is lisztezzük be és ruhával letakarva, kellemes meleg helyen duplájára kelesztjük. Kb. 1 óra
  5. A tepsibe vágjunk sütőpapírt.
  6. A megkelt tésztát ököllel bokszoljuk meg egy kicsit, hogy a levegő kijöjjön belőle, lisztezett deszkán gyúrjuk át, majd vágjuk két részre.
  7. kb. 16 darabra vágjuk és töltsük meg egy kiskanál hagymás sajtkrémmel.
  8. Formázzuk őket labdákká és sorakoztassuk őket a sütőpapiros lemezre.
  9. 30 percre letakarva félretesszük.
  10. Majd megkenjük a maradék tojásfehérjével és előmelegített sütőben 180 fokon, arany színűre sütjük.



Medvehagymás brokkolis fasírozott

Már ha megöltök sem tudom, hogy kinek a blogján láttam a brokkolis ötletet, aki tudja írjon!! :))
Így csak a magam módján készítettem.
Fasírozottról nem írok receptet mert már megtettem itt és általában mindenkinek van egy bevált receptje.
A jénai aljára simítottam egy réteg húsmasszát majd megkentem a medvehagymás sajtkrémmel, erre került a kissé megfőzött brokkoli, aztán 2 nagy marék reszelt sajt és a legtetejére megint a bekevert darált hús.
Vizes kézzel simogassuk, formázzuk meg a tetejét, majd előmelegített sütőben pirosra sütjük.




Jó étvágyat!

Nyomj egy lájkot, hogyha tetszik! ☺

15 megjegyzés:

  1. Kaphatnék egy ilyen finom bucit? :) A brokkoli sajnos nem a barátom...

    VálaszTörlés
  2. Akkor most már te is megfertőződtél, a medvehagyma lázzal:) Csodásak a bucik, még ha ki is repedtek!

    VálaszTörlés
  3. Nagyon guszta mindkettő. Nekem főleg a buci tetszik. :) El is hiszem, hogy újra rendelte a család. :)

    VálaszTörlés
  4. Mindkettő nagyon finom lehet! Mivel nem ettem még, jöhet a fasírt a bucival!!! :o) Nagyon ínycsiklandó!

    VálaszTörlés
  5. Mindkettő csodásan néz ki, de a bucik nekem a leghivogatóbbak! Annyira beleharapnék:)

    VálaszTörlés
  6. Barbi, Te azért ki teszel Magadért!Nagyon guszta!

    VálaszTörlés
  7. Mennyi finomság medvehagymából! Egyik gusztább mint a másik. Gyönyörű lett az összes felvételed!

    VálaszTörlés
  8. Nagyon guszta! Kipróbálandó.:)

    VálaszTörlés
  9. A fotó- csodás, nagyon finom!!!

    VálaszTörlés
  10. Gyönyörűek, mindkettő nagyon szuper:)Nagyon szépek a fotóid is, mint mindig:)

    VálaszTörlés
  11. Mindkettő nagyon finom lehet, különösen a fasírt tetszik! :)

    VálaszTörlés
  12. Nem is tudom melyik tetszik jobban! Mindkettőt mentem! :))))

    VálaszTörlés
  13. Köszönöm szépen Nektek a kedves megjegyzéseket! Hihetetlen jólesik!!! :))

    VálaszTörlés
  14. Nekem a buci és a fasírt is nagyon bejönne :)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...