2012. március 10., szombat

Krémes, barackos piskóta + Pillanatképek a Fertő-tóról

Olyan csodálatos idő volt ma, így egész napos kiruccanást ejtettünk. A Fertő-tóra mentünk, és a Kópházán található Tercia étteremben ebédeltünk, ezt kaptuk mi lányok nőnapra, mert a jeles napon Apa látástól-vakulásig dolgozott így nem jutott idő a kedves ajándékozásra amit egyik évben sem szokott kihagyni!
A Tercia éttermeket szívből ajánlom mindenkinek, aki szereti a szép, kulturált környezetet és a finom ételeket. A mai ebédünk:
- Ököruszály leves
- Fokhagymakrémleves cipóban
- Csülök Pékné módra
- Baconnal, medvehagymával, füstölt sajttal töltött sertésborda
- Cordon bleu volt.
Csodálatos volt mindegyik étel és aki kíváncsi a környezetre és az ételek fotóira itt, az étterem oldalán megnézheti. Az étlap, színes fotókkal letölthető az oldalról.

Egy kis nyáridéző édesség. Hihetetlen gyorsan elkészül és nem vészes a kalóriatartalma sem! :)



2368 kcal és 341 g ch

Hozzávalók:

  • 50 g xilit
  • 50 gr porcukor
  • 1 ek. folyékony édesítő
    (A xilitet daráljuk le porcukornak,
    ha sima porcukorral szeretnénk az édesítőt helyettesíteni akkor 50 g kell belőle)
  • 2,5 dl tejszín
  • 1 kispohár, 175 grammos, 12 %-os tejföl
  • 25 g kakaópor
  • 150 g babapiskóta
  • 250 ml tej + rum vagy rumaroma
  • 500 g friss őszibarack vagy konzerv őszibarack


  1. A tejszínt kemény habbá verjük a cukrokkal, majd belekeverjük a tejfölt és a kakaóport.
  2. Az őszibarackokat felkockázzuk, pár szeletet félrerakhatunk díszítésnek.
  3. A tejhez hozzákeverjük a rumot és a babapiskótákat megforgatjuk benne, majd egy tál aljára teszünk egy sor piskótát, rá a barackdarabokból a krémből, újra piskóta, barack és krém, végül a legtetejét a szeletelt barackkal díszíthetjük.
  4. Tegyük pár órára hűtőbe, hogy a piskóta megpuhuljon és jól lehűljön.

Most pedig pár pillanatkép a szép napunkról a Fertő-tónál, remélem nem bánjátok!

Kavics csesztetés, vagy kacsáztatás, - nézd Eszti, hogy csinálom...

Szép napos, de ugyanakkor hűvös szeles idő, főleg a vízparton...

Lábak: Apa, Eszti, Anya (én), Anna lemaradt...

Anya én is dobálhatok? 

Anna most megtanítalak úszni...  Eszti neked meg belóg a fejed :))

Anna és az elmaradhatatlan pink kellék.

45 megjegyzés:

  1. Nagyon szép család vagytok! Öröm ilyet látni. :)

    VálaszTörlés
  2. A pudingos piskóta nagyon csábító. Nagyon szép napotok volt, együtt a család egy gyönyörű helyen, finomakat ettetek, kell ennél több:)Legyen a vasárnapotok is ilyen nyugalmas és örömteli:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. trollanyu köszönöm! Tényleg nem kell ennél több! Ma (vasárnap) már nem olyan vidám az idő odakint, ugyanis esik az eső és szürke sötétség van, ezt nem szeretem! De megyek főzni, és majd finomat eszünk. :)

      Törlés
  3. Igazán guszta a piskóta :).
    És csodás nap lehetett! Jó volt végignézni a képeket :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ami köszönöm szépen, tényleg csodás nap volt, több ilyen kellene! :)

      Törlés
  4. Szép helyen jártatok, az étterem is biztos szuper. A képek nagyon jók, a kicsi lány tiszta apja! Helyes család vagytok! :o))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kriszti köszi!! Anna is meg Esztim is tiszta apja, jókat derülünk mikor azt mondják; - "Jaj de szép lányok tiszta Apja mindegyik!" Ilyenkor apával összenézünk, hogy vajon az jó vagy rossz? ;DDD Sajnálom, hogy egy harmadik már nem fér bele, mert hátha az rám is hasonlítana! :))

      Törlés
  5. Nagyon szeretem a Fertő tavat (is). Egyszer alkalomadtán menjetek el (ha még nem voltatok) Fertőrákosra, van ott egy olyan minitaxi szolgáltatás, ami hasonló a golfautókhoz. Körbevisznek a falu látványosságait bemutatva, idegenvezetéssel. A gyerekeknek (meg persze a felnőtteknek is) nagy élmény. Ott a Ráspi vendéglőt ajánlanám az ebéd elfogyasztására. Nagyon szeretem a Tercia vendéglőket is, bár én a Kapuvár utániba szoktam legtöbbször betérni. Kópházán a Levandába jártunk egy ideig, nagyon jó volt pár éve a konyhájuk.
    Az a cumis kép a kedvencem lett! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Anita köszönöm a tippet, megjegyzem, mert neked ebben már nagy gyakorlatod van! :) A Kapuvár utáni vendéglő a fertőendrédi volt egy időben a törzshelyünk, de ilyen árak mellett már ritkábban megyünk, inkább egy-egy jeles alkalom kapcsán. Most csak azért voltunk a Kópházán lévőbe mert az esett útba. Sopronba is van egy a bobpálya mellett, ott egyszer jártunk viszont bobozni imádunk és minden évben elmegyünk! Na azt nektek is ki kellene próbálnotok, nagyon élveznétek mindannyian! :)) Örülök, hogy írtál!!

      Törlés
    2. A nyáron a Family Park miatt Sopronban nyaraltunk és voltunk bobozni is a lányok nagyon élvezték. Az az igazság, hogy ott meg a lányok kedvenc éttermébe járunk a Chens cooking-ba, ami az Alfaparkban van. A nagyobbik imádja a sushit a kicsi meg a kínait, és itt hétköznap büféebéd van, annyit ehetünk amennyit csak akarunk. Meleg ételt is, amit ott akkor sütnek ki a kiválasztott alapanyagokból.

      Törlés
    3. Ott már mi is ettünk párszor, nagyon jó áron volt minden mikor megnyílt, de mostanában csak hétvégén érnénk rá akkor viszont nincs akció, úgy pedig elég borsos áron lehet fogyasztani, de majd nyáron! :D
      Ha legközelebb erre jártok milyen jó lenne találkozni! :)))

      Törlés
  6. Csodaszép napotok volt és látszik mennyire szeretitek egymást. Szép család vagytok!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Same nagyon kedves vagy, örülök, hogy benéztél!! :))

      Törlés
  7. Azt hiszem Barbi igazán jó ötletet adtál a következő kirándulásunkhoz, tőlünk sincs túlságosan messze és olyan régen jártunk arra. A képeid csodásak, nagyon szépek vagytok, jó kis nap lehetett. Igazán küldhetnél a piskótából egy keveset...:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Oké Lilla nyisd az ablakod! :)) Köszönöm a kedves bejegyzést, csak ajánlani tudom a kirándulást ezen a környéken! Majd hozz beszámolót, ha van kedved!! :))

      Törlés
  8. A krémes barackos "nyalánkságodból" most olyan szívesen ennék (még így délelőtt is simán:). Hihetetlen, hogy egy egyszerű édességről is milyen csodás és hangulatos képeket készítesz - nem hiába imádom a fotóidat (mindegyiket:)!

    A kirándulásos fotók nagyon-nagyon tetszenek!!! Nagyon helyes családod van - ezt mindig megállapítom! :) Anna nagyon vagány a cumi-napszemüveg párosításával, imádom!! :D
    Ja és imádom a kanapétokat - csuda jó lehet belehuppanni, és a színe is olyan hangulatos. :)
    (Nálunk mostanában rokonlátogatások vannak betervezve a hétvégékre, mert mindenkit "elhanyagoltunk" az utóbbi hónapokban, úgyhogy most minden hétvégén rokonlátogatóba megyünk, illetve van 1-2 kismama- és babalátogatásunk is - de áprilistól biztos beindulunk a kirándulásokkal is: főleg a hegyeket, várakat, kastélyokat imádjuk - már elvonási tüneteim vannak a várak terén, mert utoljára 2011. november 4-én voltunk várban (Hollókőn), az már jó rég volt.:)))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Gabi annyit dicsérsz, hogy elpirulok! :)
      Ha szereted a várakat akkor tényleg hasonlítunk!! Kukkantsd meg az augusztusi bejegyzésemet!
      A kanapénkat a vendégek is imádják, és az még nem is látszik, hogy ez egy óriási sarokgarnitúra, amin mindenki imád fetrengeni! :D
      Anna cumis rongyos fotói engem is megmosolyogtatnak, de igazából, már nagyon szeretném, ha megválna tőle. Egy akadálya van csupán, hogy igen ragaszkodó típus a kincsem! :)) Kellemes rokonlátogatást kívánok, aztán remélem hozol kirándulós bejegyzéseket is!

      Törlés
  9. Már annyiszor tervezzük mi is a Fertő tavi kirándulást, de mindig elmaradt, pedig valóban gyönyörű hely lehet és tőlünk sincs messze. :) Most meghoztad a kedvemet hozzá a fotókkal, tavasszal most már tényleg elmegyünk mi is megnézni. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Bambi de örülök!! Remélem nektek is tetszeni fog! Aztán enni se felejtsetek el!! :))

      Törlés
  10. Nagyon szép család vagytok! :) Eszti nagyon hasonlít Rád, jól látom? :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi Viki! Eszti is tiszta Apja csak most hogy már nagy és a hosszú haj meg a napszemüveg hasonlóvá teszi, de közelről a vonásai teljesen az apjáé! :)) De nem bánom, ha páran így látják!!! :D

      Törlés
  11. De szépen virágba borult a blogod!
    A habos finomságodat szívesen kikanalaznám:-)
    Mi még nem voltunk soha a Fertő-tónál, az országnak az a csücske teljesen ismeretlen számomra. De majd csak útba ejtjük egyszer! A képeket meg dehogy bánjuk, jó látni Titeket!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi Gerdi neked is! Én is azt sajnálom, hogy az ország másik felére nem jutunk el, csak egyszer sikerült mikor Annával várandós voltam, Hajdúszoboszlóra. De én is bizakodom, hogy idővel azért látunk még más tájakat is! :)

      Törlés
  12. Nagyon guszta lett a habos finomság! Mikor otthon voltunk 2 eve mi is meglatogattuk a Fertő tavat. Nagyon szép kis család :)

    VálaszTörlés
  13. Én ugyan nem bánom, hogy ennyi képet megosztottál velünk a családodról. Nagyon helyesek vagytok, és mindig elképedek rajta, hogy ilyen nagy lányod van, lehet mégis inkább a barátnőd. Mi már többször voltunk a Fertő-tónál, nagyon szeretek ott kirándulni.
    A desszert nagyon csábító, főleg hogy nyugodt szívvel lehet kanalazgatni.:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Gizi olyan szépeket írsz rólunk! Ha sikerülne lefogynom az álomsúlyomra akkor még a ruháinkat is cserélgethetnénk Esztivel, de pár év múlva már összeérünk. :DDD
      Köszönöm, hogy írtál! :))

      Törlés
  14. Sok ilyen együtt töltött napotok legyen, szuper kis családod körében!!! Öröm volt veletek lenni :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Vicuska remélem így lesz és akkor még hozok beszámolókat! :)) Köszönöm!

      Törlés
  15. Guszta a piskóta :) Szuper kirándulós napotok volt :)Ki is kell használni, hogy végre jó idő van és ki lehet végre mozdulni :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Panna köszi, remélem egyre több ilyen szép nap lesz! :))

      Törlés
  16. Jó látni Titeket mindig!! :) Tetszik ahol a nagylányoddal vagy, mintha testvérek lennétek, nem is anya- lánya! :) Még nem jártunk a Fertő tónál, szép lehet.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Csilla nagyon kedves amit írsz! A fotók azért csalókák, nem vagyok én olyan fiatal(os). :D Köszönöm! :)

      Törlés
  17. Szia Barbi! A Lányok még mindig gyönyörűek!!!!! A desszert pedig tök jó, mert ebből annyit ehetek, amennyit csak szeretnék, még az inzulinos diétába is simán belefér!!!! Úgyhogy naaaagy köszi!!!!!! :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Zsófi aranyos vagy! :)) A desszertet csinálhatod kakaó helyett narancslével és narancsdarabokkal, isteni! :)) Én köszönöm, hogy írtál!!! :)

      Törlés
  18. Szuper nap volt, a fotók mindent elmondanak róla! Mi is imádjuk az ilyen "kiruccanásokat", feltöltenek egy időre, aztán jobban megy a munka :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. wanna olyan jó lenne minden héten beiktatni egy ilyen napot! Imádnám! :)) Köszönöm, hogy benéztél! :)

      Törlés
  19. Szép, vidám, fiatal ,mosolygós kis család vagytok. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Aleda a férjem elolvasta amit írtál és vigyorgott, azt mondta írd meg " Nálunk csak Anna fiatal, mi már vének vagyunk." :DDD Azért jólesik amit írsz nagyon!!! :)

      Törlés
  20. Nagyon szép család, biztos kellemes délután lehetett! Természetesen, a desszert sem utolsó :)

    VálaszTörlés
  21. Barbi!Kidobta amit írtam,hosszú volt,nem írom le még egyszer!Röviden,a férjed jóképű,ti lányok gyönyörűek vagytok.A desszert szuper!Nem dicséret,megállapítás a képek alapján!!:):):)

    VálaszTörlés
  22. Köszönöm mellissina, kár, hogy nem olvashattam ami elveszett, de a lényeg itt van! :)
    Ölellek! :)

    VálaszTörlés
  23. Sajnálom én is,és pipa voltam nagyon.de hát a technika!

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...