2011. december 12., hétfő

Lazac rántva - Tea a bűnös, már megint.. ;-)

Tehát lazac, amit ugye nagyon sznob szokás szerint, így nemigazán lehet(ne) készíteni. Különben ez Tea bűne, már megint!
De miért is ne, könnyű, finom, gyors, hát még milyen gyorsan elfogy(ott)! :D
Lehet még szörnyűbb, hogy krumplipürével tálaltam. Kaptam is a fejemre a két nagyobb gyerekemtől (Apa, Eszti), hogy a sushi-t is rizzsel készítik, én miért újítok. Persze ők ketten - mint azt Teának már írtam -, nagy valószínűséggel kínaiak voltak valamelyik előző életükben, mert e köret hiányában mindig balhé van!
Az első felindultságukon túllépve, be is tömték a fejükbe mindet, sőt második fordulót kértek.
Nem írok receptet mert rántani mindenki tud, de, ha mégis segítség kell Teánál találtok! De ne szidjátok, mert ő egy angyal, aki arra hajt, hogy bátrak legyünk. :)) Köszi TeAngyal! :)

Ja! Bolti morzsát, sosem használok, magam szárítom és darálom a zsemlét, kiflit. Legalább ezt az örömet adjuk meg a lazackának!

Hát nem guszta?


De megenném most újra!




Ja, ő nem lazac! Csak a legutóbbi beszerzésem, csokiknak, kekszeknek a tárolására,
az Euro-s boltból 1500 Ft-ért 3 darab!
Több félét is vettem, majd azokat is megmutatom. :)

11 megjegyzés:

  1. Jó reggelt Cicmókám! Hát megint megmerényeltél?!)) Édes kicsi szívem, te olyan szép szavakkal beszélsz rólam, amilyet én még soha senkitől a világon nem hallottam!!)) Ezt komolyan mondom..))Nagyon szép lett a lazackód, ahogy elvágtad, látszik milyen lágy, szaftos maradt a hús! Különben, ha mondtad volna előtte, hogy apáék rzzsel szeretik a rizst is, hát akkor azt mondtam volna, adjál nekik rizst! Bár, mint említetted, már a sültkrumplin jár az agyad...hát próbálkozz be vele a családnál. Ki tudja mit szül a dolog. (Én már tudom: állandó olajszagot a konyhában, és hallom őket Esztivel, ahogy mondják, a rizs az rizs, de nem lehetne mondjuk egy kis sült krumpli is néha...mondjuk minden másnap?)

    VálaszTörlés
  2. De!! Nagyon guszta! :D Őszinte leszek > még soha nem ettem lazacot > egyszer talán...
    A dobozok nagyon szépek (az angyalka aranyos) > jöhetnek a többi szerzeményeid is! :)

    VálaszTörlés
  3. ÚR ISTEEEEEEN! El vagyok veszve!! Imádom a lazacot, ez a kép meg nem könnyíti meg a helyzetem, nagyon nagyon guszta! Barbíííííí fogadj örökbe kérlek!!!Járulékosként tudok hozni magammal még 3 pasit, jó étvágyunk van, ígérem mindent megeszünk, semmit nem kell kidobnod :-D :-D

    VálaszTörlés
  4. Nagyon guszta a lazacod ! Az elmúlt napokban annyi blogon láttam halat hogy most ha egy kicsit is igaz nem lazacot de fogok sütni én is a héten !

    VálaszTörlés
  5. Minden nagyon szép:) A lazacod ínycsiklandozó:)

    VálaszTörlés
  6. Lazac nekem akármikor jöhet:) Rántva még nem ettem, mert szinte csak én vagyok az egyedüli fogyasztó, így egymagamért nem rántok. De megkóstolnám:)Én is magam készítem a morzsát, mindig van száraz péksüti, stb.

    VálaszTörlés
  7. Ó, halacska! Imádom őket! És ez is olyan gusztán néz ki!!!! Ne kínozz! :o)))

    VálaszTörlés
  8. Tea, hát nagyon kíváncsi leszek a krumplira és a reakciójukra!! Köszi még egyszer! :D

    Gabriella köszi! Ha még nem volt szerencséd lazachoz akkor egyszer mindenképpen próbáld ki. A Metro-ban vettem egy szép nagy (1 kg) szeletet és kétszeri adag lett belőle 4 jó étvágyú embernek. :D

    Tündi én most nagyon jót nevettem, 3 férfira főzni az már nagyüzemi konyhát igényel! :)) Köszi!

    Éva köszönöm! Kíváncsi leszek a haladra! :)

    Roza nagyon köszönöm!! :))

    trollanyu ugye, hogy annak a házi morzsának nincs párja!! Köszönöm!

    Kriszti, tőled jövök már megkínozva a narancsdzsemes csokis levéltől, úgyhogy kvittek vagyunk! Köszi! :))

    VálaszTörlés
  9. De, nagyon guszta! örülök, hogy nem csak én gyűjtöm és darálom magam a száraz kenyeret, amit soha nem dobok ki.Minden halat imádok, a lazacot különösen, amit itt arany árba mérnek!

    VálaszTörlés
  10. Ó, én tuti nem reklamálnék :D Pont tegnap gondoltam rá, hogy milyen rég ettem lazacot, pedig nagyon szeretem :D

    VálaszTörlés
  11. Köszönöm a lazacvásárlási tippet (minden ilyen hasznos vásárlási v. akármilyen tanács jól jön :)). Igen, a férjem is szokta mondani, hogy a lazac nagyon finom - akármilyen módon is van elkészítve -, Ő többször is evett már a céges értekezletein > úgy gondoltam, hogy akkor a lazac iránti vágyait ott "csillapíthatja"... Én eddig "távol tartottam magamtól" a lazackát > nem szeretem az ilyen tengeri "holmikat", de annyian dicsérik. Tudod mit Barbi! Meggyőztél! Irány a Metro! :) Kétféle vacsora, két különböző napon nálunk is le lesz tudva vele! :D

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...