2011. november 21., hétfő

Zsályás csirke tejszínes rizzsel és sütőtökkrémleves

Hirtelen ebédre volt csak időm, mint mostanában mindig. Nagyon finom ízhatást érhetünk el ezekkel a hozzávalókkal. Csirkecombokat is sütöttem már zsályás ízesítéssel és nagy sikere volt. Csodálatos, hogy húsokat milyen sokfajta módon lehet készíteni. Érdemes kipróbálni!


Hozzávalók:

  • 3 csirkemellfilé
  • kukoricaliszt
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 kk. morzsolt zsálya
  • 2 ek. kókuszolaj
  • 1 kis szelet vaj
  • 1 dl fehérbor (nekem nem volt így 70 ml víz 30 ml fehérborecet)
  • 2 dl húsleves
  • 1 ek. házi ételízesítőt
  • só, fehér bors


A csirkemell filéket szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk és mindkét oldalukat meghintjük kevés kukoricaliszttel. A forró olajban hirtelen megsütjük a húsok mindkét felét, majd rányomjuk a fokhagymát. Megszórjuk zsályával, fehér borssal, majd beleöntjük a húslevest és a bort. Egy evőkanál házi ételízesítőt tegyünk még bele. Puhára pároljuk, majd zsírjára sütjük.

A rizst a szokásos módon megmossuk!!!, olajon megfuttajuk, dupla mennyiségű vízzel felengedjük, sózzuk, 1-2 kk. házi vegetával ízesítjük és 4 evőkanál tejszínt öntünk hozzá, majd fedő alatt készre pároljuk.

A sütőtökkrémlevest Magditól lestem a "Mindennapi ételeink" blog írójától, nagyon köszönöm innen is! Azóta már többször elkészült, mert nem elég, hogy finom, de esténként, ha megéhezem, elkortyolok egy csészével! :)
Minimális kalóriát tartalmaz.

Jó étvágyat!

16 megjegyzés:

  1. Csodaszép összeállítás és biztosan isteni volt az íze is:) Nagyon szépek a képek, olyan, mint egy karácsonyi ünnepi asztal:)

    VálaszTörlés
  2. Jól hangzik, mentettem a receptet! Külön tetszik a tejszínes rizs, ez is kipróbálós lesz! :)

    VálaszTörlés
  3. Azt hiszem ezévben nálatok fogok karácsonyozni! Ajándék vendégnek ne nézd a fogát...)))

    VálaszTörlés
  4. De finom, könnyű ebéd! Én is az ilyen ételeket szeretem. Hamar elkészül és nem nehéz...Máris megéheztem! :o)))

    VálaszTörlés
  5. Guszta tálalás, gyönyörű fotózás!

    VálaszTörlés
  6. Nagyon finom lehetett , guszta! A levest most nem kérnék de a második jöhet egy kicsike!

    VálaszTörlés
  7. Gyönyörűek! A zsályával eddig elkerültük egymást, de már nagyon szeretném kipróbálni. Jó ötletet adtál, köszi.

    VálaszTörlés
  8. Nagyon szép a kép és finom is lehet. Én a levest is kérném, én is töklevest főztem, tök apróra vágva, 1-2 krumpli bele, só szerecsendió, 1 húsleveskocka, megfőtt, pürésítem és felfőzöm 2 dl főzőtejszínnel. Pirított fenyőmagot, vagy tökmagot bele. Nagyon jó!

    VálaszTörlés
  9. Igazi karácsonyi hangulat uralkodott nálad már:)

    VálaszTörlés
  10. Na igy nem lehet fogyozni....;)) Azt hiszem amig tart a fogyokuram addig nem latogatok be senki blogjara...;)) olyan jol nez ki ez a csirke , hogy a gyomrom csak ugy beszelget hangosa....
    Nagyon szep kis hagulatuak lettek a kepek...nagyon passzolnak a gyertyak az ugyes talalassa;) Ugyes;)

    VálaszTörlés
  11. Köszönöm mindenkinek, hogy benézett és írt pár kedves szót!

    Repülő Nyúl köszöntelek az oldalamon! Nem nézem a fogadat, nyugodt lehetsz! ;DD

    Hobbychef téged is köszöntelek nagy szeretettel! :)

    Petra a zsálya nagyon finom fűszer, kár lenne kihagyni! :))

    Gabi akkor nagyon hasonló töklevest készítünk! :)

    Anikó, ez az egyik oka, hogy én is ritkábban jövök. Ha minden napra valami finomságot főznék baj lenne karácsonyig! :D

    VálaszTörlés
  12. Nem készítettem még zsályával húst,épp a minap láttam egy szupermarketben..az illata tetszett:))
    Csodásak a képek, csöndes,nyugtató hangulatot árasztanak.

    VálaszTörlés
  13. Nekem már ünnepi összeállításnak is beillene! :)))

    VálaszTörlés
  14. Aleda érdemes ezt a fűszert is megismerni, mert nagyon finom aromája van! Köszönöm a dicsérő szavakat, jól esik! :)

    Panna köszi, igazad van! Nekem már tiszta karácsonyi hangulatom van! :))

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...