2011. szeptember 17., szombat

Angol teasütemény - Biankától

Kávé és tej mellé kerestem egy gyorsan összedobható, de nem nagyon száraz, ropogós kekszet. Biankánál rátaláltam, és nem tudom mihez hasonlítsam, mert még csak hasonlót sem ettem, de annyira finom és variálható, hogy nemsokára újra megsütöm!
Reggelire fél óra, 40 perc alatt elkészíthető, pont olyan egyszerű mint a laposkenyér! Időhiányban szenvedőknek, és édességre vágyóknak tökéletes!
Még melegen, házi baracklekvárral nyakonöntve reggelire, egy pohár hideg tej, vagy kakaó mellé el sem tudok képzelni jobbat! A lányom nutellával ette... ezek a mai fiatalok! ;D



Hozzávalók:
  • 225 g liszt
  • 1 tasak sütőpor
  • csipet só
  • 20 g xilit vagy kr. cukor
  • 5 dkg olvadt vaj
  • 1,5 dl tej
  • 1 tojássárga a kenéshez



  1. A hozzávalókból tésztát gyúrunk, elég ragacsos puha lesz, de lisztezett deszkán puha lágy tésztává dolgozzuk.
  2. 2 cm vastagságúra nyújtjuk és tetszés szerint négyzetekre vágjuk, én virágos kiszúró formával szaggattam belőle. Sütőpapiros tepsire rakjuk és a közepükbe nyomunk egy mélyedést amibe süthető lekvárt teszünk egy kanállal, majd a tojássárgával lekenjük a virágszirmokat, vagy a tészta tetejét. A lekvár elhagyható mert sülés után melegen úgyis még finom házi baracklekvárt kanalazunk rá!
  3. Előmelegített 220 fokos sütőben, gáznál 4-5-ös fokozat 15 perc alatt aranybarnára sütjük. Ahogy említettem melegen lekvárral nagyon finom. Kívül ropogós belül puha vajas tésztát kapunk.




Jó étvágyat!

10 megjegyzés:

  1. Barbi,mikor keltél???? nagyon jól néz ki,és létszik,hogy finom is.Kipróbálom.most!!!

    VálaszTörlés
  2. Nagyon guszta a kekszed. De nem a keksz kifejezés jut róla eszembe, mert egyáltalán nem tűnik száraznak. Baracklekvárral szuperfinom lehet, de a nutellára sem mondanék nemet Eszti. ;DDD

    VálaszTörlés
  3. melissina2 elég lesz, ha édesebben szereted, rakhatsz 5 g-mal többet is, de mi édes lekvárral ettük így elég volt! :))

    Petra, tényleg nem keksz szerű, inkább linzer féle, nagyon finom, örülök, hogy Bianka felrakta! :) Köszi!

    VálaszTörlés
  4. Nagyon jól néz ki:) Mindenképpen kipróbálom ezt is. Nutellával sem lehet rossz.

    VálaszTörlés
  5. trollanyu köszönöm! Csak győzzük ezt a sok finomságot, nálam már non-stop megy a sütő. :))

    VálaszTörlés
  6. Ha ilyen a reggelid, milyen lehet az ebéd? Nagyon tetszik amit készítettél. A tálalás isteni. Bármelyik gasztro magazinba be lehetne tenni.
    Sándor

    VálaszTörlés
  7. Sándor köszönöm a szép szavakat, egyre inkább úgy érzem érdemes csinálni, a gyermekeim kedvéért pedig mindenképp! :)

    VálaszTörlés
  8. Szép a süti! Kár, hogy nálunk azuram nem enged édességet reggelire... Viszont kávé mellé tökéletes lehet. Vajon fémdobozban eláll (már, ha eldugom)?

    VálaszTörlés
  9. Mónika, szerintem ez nem az a süti, ezt max. még másnap megenném, de tovább nem tartanám! :) Jövőhéten már én sem sütök, igaz nem azért mint te. ;D

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...