2011. június 24., péntek

Ribizlis pohárkrém ahogy a párom szereti!

Ennél egyszerűbb ribizlis édességet nehezen tudok elképzelni!


 Tetszés szerinti ribizlit keverjünk össze 1-2 kispohár tejföllel
és annyi porcukorral ami nekünk megfelelő.

Villával kicsit nyomkodjuk szét a ribizli golyócskák egy részét,
hogy szép színe legyen a krémnek és a leve is megízesítse a tejfölt.
Tegyük hűtőbe és lehűtés után poharakba kínáljuk.
Nem kell belőle sok, mert szerintem egy kis pohár is laktató!

12%-os tejföllel, és a cukor egy része helyett édesítővel,
vagy nyírfacukorral, reformosíthatjuk, és kevésbé kalóriadússá tehetjük.
Bár ez amúgy sem olyan vészesen hízlaló édesség.


Biztosan én vagyok túl városi, de még nem láttam színtelen ribizlit,
vagy ez sárga, esetleg fehér, de az is lehet, hogy éretlen?
Segítséget kérek!
Nem illik kiröhögni!


Jó étvágyat!

Megvan! Találtam képet neten, igazad van Márti, ez fehér ribizli.

9 megjegyzés:

  1. Szerintem az fehér. Tejföllel nem ismertem, de jól hangzik!

    VálaszTörlés
  2. Mondtam én már, hogy a férjednek jó ízlése van. :)) Még nekem sem jutott eszembe joghurt helyett tejföllel készíteni ilyen finomságot, de jó ötlet ;)

    VálaszTörlés
  3. Lányok! Tejföllel nekünk ezerszer jobban ízlik! A tejföl magában is finomabb. ;-D Kíváncsi lennék a véleményetekre, ha netán bepróbálkoztok! :D

    VálaszTörlés
  4. Mi epret és málnát élvezünk tejfellel :) Nagyon finom és üdítő!

    VálaszTörlés
  5. Vicuska, jó ötlet, én is kipróbálom! Köszi! :D

    VálaszTörlés
  6. Ki fogom próbálni. Én is tejföl fan vagyok

    VálaszTörlés
  7. Bianka, kíváncsian várom az eredményt! :D

    VálaszTörlés
  8. Én eperrel készítettem ilyet és nagyon finom lett!Pici citromhéjat reszeltem még bele.

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...