2011. április 28., csütörtök

Pite erdei gyümölccsel

Nagyon finom pitét készítettem ma, köszönhetően Beastie receptjének!!!
Nem írok többet, beszéljenek a fotók!
Ja! Csak annyit még, hogy ennek az adagnak a felét is elkészíthetjük, akkor 4 személynek bőven elegendő, 1 kerek piténk lesz.
Íme a recept:




Pite erdei gyümölccsel

Hozzávalók a tésztához:                             
  • 50 dkg liszt                                                  
  • 25 dkg margarin                                             
  • 10 dkg porcukor                                          
  • 1 vaníliás cukor                              
  • 1 sütőpor                                                      
  • 3 egész tojás és 1 tojásnak a fehérje
  • 1 tojássárgája pici vízzel keverve a sütemény tetejére kenéshez

Hozzávalók a töltelékhez:
  • 1000 g gyümölcs (fagyasztott szilva, meggy, szeder, ribizli stb.)
  • 12 dkg liszt
  • 60 ml tej
  • 12 dkg cukor



Elkészítés
  1. A puha margarint el morzsoljuk a sütőporos liszttel. Hozzáadjuk a por- és vaníliás cukrot, a tojásokat és összegyúrjuk. Hűtőbe tesszük amíg a töltelék elkészül, de lehet egész éjszakára is, így másnap is összeállítható és süthető.
  2. A töltelékhez a fagyasztott gyümölcsöket (frissel is készíthető) egy lábosba tesszük és elkezdjük melegíteni a cukor nélkül. A keletkezett levet simára keverjük tejjel és liszttel. A fazékban melegített gyümölcshöz tesszük a cukrot és felforraljuk, és kézi mixerrel kicsit pürésítjük, majd hozzáöntjük a lisztes, gyümölcsleves keveréket. Ettől besűrűsödik a töltelék.
  3. A tésztát kivéve a hűtőből 4 felé vesszük és így két piténk lesz majd.
    De, ha csak ketté vesszük a tésztát, akkor tepsibe is süthetjük egybe.
  4. Én egy cserépedényben sütöttem ezért sütőpapírt tettem az első pite alá, hogy egyben kiemelve a másikat is tudjam sütni. Persze előtte ki kell, hogy hűljön a tál.
  5. Egyik tésztát kinyújtjuk és beletesszük a formába, úgy, hogy körbe felnyúljon a tészta, így majd a töltelék nem folyik ki!  A gyümölcsös töltelék felét belekanalazzuk, eligazítjuk. Még egy tésztát formára nyújtunk és beborítjuk vele a tölteléket. Az alsó tésztát körben szépen ráhajtogatjuk.
  6. Villával megszurkáljuk, megkenjük a vízzel kevert tojássárgával. (Azért keverjük vízzel, hogy könnyebben kenhető legyen és elég legyen a két pitére. :)) Lassan sütjük, hogy az alja is átsüljön. kb. 30-40 perc. A másikat ugyanígy készítjük.
  7. Sajnos nem volt jégkrémem itthon, pedig azzal Beastie szerint  még finomabb lehet!
Jó étvágyat!

13 megjegyzés:

  1. Látom van segítség! Aranyos nagyon!! :)) Jól néz ki ez a pite, ne csináljátok már! :D Muszáj lesz nekem is... :D:D grrrrrrr :D

    VálaszTörlés
  2. Nagyon guszta! Látom segítséged is akadt :)) Nagyon édes!!

    VálaszTörlés
  3. Nagyon jól néz ki a pite, tetszik a csillagos dekoráció (nálam az ilyeneket a férfiak nem nagyon értékelik).
    Szerintem fél adagot holnap én is elkészítek :) köszi a receptet

    VálaszTörlés
  4. Emőke, bizony egy tündér ez a gyerek, és bizony ezt ki kell próbálni, mert nagggyon finom!!! :-D

    Panna, köszönöm, tényleg édesek mindketten! ;-D

    Mónika, a férjemnek tetszettek a csillagok pedig utálja a porcukrot a sütik tetején, de úgy látszik annyira finom volt együtt az egész, hogy egy szót sem szólt, vagyis szólt: "- Ilyen finom pitét még nem ettem!!" :D

    VálaszTörlés
  5. Jaj, Mónika! Majd rakd fel milyen lett vagy jelezz mert kíváncsi vagyok rá, hogy nektek is ennyire bejön-e!

    VálaszTörlés
  6. Én a kis Kuktádra szavazok először, utána jöhet a finom pite! Nagyon édes! :o)))

    VálaszTörlés
  7. Ugyan ezt élem meg, amikor beleakadok egy olyan receptbe, amit : jaj, ezt nagyon gyorsan el kell készíteni, még aznap este" és csak örülök, hogy jól sikerül és finom :) az érdem feketepillangóé :)

    Jó, hogy finomítottad a leírását a receptnek, mert nekem az első oldala kicsit megnyílt. Megoldottuk, megtámasztottuk, s mire kihűlt, már a stabilitás is helyreállt.

    Én egy darab piteformát vetettem be kétszer, szorosan egymás után, de a tál valóban kihűlt közben. És jó a porcukor szórás is a tetejére, bizony :)

    VálaszTörlés
  8. Jelzem, hogy a pite készítése most van folyamatban :)

    VálaszTörlés
  9. Elkészítettem, isteni finom lett :)
    Köszi a receptet :)
    http://kreativkonyha.blogspot.com/2011/04/erdei-gyumolcsos-pite-barbitol.html#axzz1KwgTgTMF

    VálaszTörlés
  10. Beastie! Az első nekem is szétnyílt a másodiknál már ügyesebb voltam, de azt hiszem a recept miatt beszerzek egy mutatós pitesütőt! :)
    A porcukor tényleg jó lett, a férjem és lányom is dicsérte.
    Köszönet feketepillangónak is!! ☺

    Bianka, köszönöm! :)

    Mónika, nagyon örülök, hogy ízlett, megyek megnézem!!! :D

    VálaszTörlés
  11. Szia ma sem maradhatott ki Barbi recept megsütöttem a gyümölcsös pitét.Én erdei gyümölcsből mert nem volt otthon,de banán,ananász,és almát meg sárgabarack befőttel.Az előírt adagból és két pite tepsivel lett.Nagyon finom lett.Észre se vette a család mert olyan hamar meg van.Köszönöm:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Karola én köszönöm, hogy megütötted és megírtad! Nagyon kedves vagy! :)

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...