2011. április 21., csütörtök

Kakaós túrós kuglóf II.

Hasonlót már raktam fel Kakaós-túrós kalács néven. Ezt egy újságban találtam, most ez van első helyen a kettő közül, de ez még változhat. Attól függően kis családomnak éppen melyiket sütöm. ;D
Íme a recept:
 
Kakaós túrós kuglóf



Tésztához:
  • 400 g búzaliszt
  • 25 g friss élesztő vagy e tasak Dr. Oetker instant élesztő
  • 100 g porcukor
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 200 ml langyos tej
  • 100 g nagyon puha ráma v. vaj
  • 1 közepes tojás

Töltelékhez:
  • 500 g túró
  • 3 ek. búzadara
  • 4 ek. cukor
  • 1 egész tojás
  • 1 kk. citromlé

  • 3 ek. porcukor
  • 2 csapot ek. kakaópor


Elkészítés:
  1. A lisztet a dagasztótálba tesszük, a közepébe kis mélyedésbe kerül a cukorból egy evőkanál, a szétmorzsolt élesztő és a langyos tej. 10 perc alatt felfuttatjuk.
  2. Hozzátesszük a tészta többi alapanyagát és tésztát dagasztunk, majd hagyjuk 1 óráig vagy a duplájára kelni.
  3. Míg kel a tészta összeállítjuk a túrót. A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd a citrommal folytatjuk. A túrót, búzadarát, tojássárgát összetörjük, keverjük és végül elegyítjük a habbal.
  4. A megkelt tésztát lisztezett felületen átgyúrjuk, kettévesszük, kinyújtjuk.
  5. Megkenjük a túrós krém feléve és rászórjuk a cukros kakaókeverék szintén felét.
  6. Feltekerjük és ugyanezt tesszük a másik tésztával. Ezután a két tésztarudat összetekerjük és a vajazott, lisztezett kuglóf formába igazítjuk. Fél órát kelesztjük majd hideg sütőben indítva a sütést, 160 C fokon vagy 3-as fokozaton kb. 40 perc alatt megsütjük.
  7. A tetejét a végefelé le lehet takarni nehogy megégjen.
Jó étvágyat!

2 megjegyzés:

  1. Ma megsütöttem, nagyon-nagyon finom lett! Köszi a receptet :)
    Kicsit túró rudi fíling nekem, úgyhogy nálam tuti befutó (a család többi tagja se panaszkodott, sőt :))

    VálaszTörlés
  2. Adél nagyon örülök, egészségetekre!!!! Már régen sütöttem, én is szívesen megenném! :)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...