2011. április 28., csütörtök

Csőben sült puliszka tojással

Sosem ettem puliszkát, de mikor ezt a receptet megláttam Ottis oldalán, elmentettem magamnak. Húsvét után pedig azon gondolkoztam mit kezdjek a maradék főtt tojásokkal - mivel kidobni sajnáltam volna -, és ráadásul gyors ebédre volt csak időm, így esett a választásom erre az egy tál ételre. A mamival (férjem anyukája) is beszélgettük a napokban, hogy ő annak idején többször készített puliszkát és nagyon szerette, hát gondoltam még egy indok az elkészítésére. Kivétel nélkül mindenkinek ízlett, sőt a mami is megdicsérte! Érdemes kipróbálni!


Hozzávalók:
  • 20 dkg kukoricaliszt
  • 5 dkg vaj
  • 7,5 dl tej és víz keveréke fele-fele arányban
  • 15 dkg reszelt trappista vagy mozarella
  • 3-4 főtt tojás
  • só, bazsalikom, zöldpetrezselyem ízlés szerint
  • kevés olívaolaj v. sima olaj
  • 1/2 kis pohár tejföl
  • bacon kockák vagy a maradék húsvéti, sonka, tarja stb. a tetejére

  1. A puliszkához felforraljuk a víz és tej keverékét, megsózzuk, majd beleszórjuk a kukoricalisztet és folyamatosan kevergetve addig főzzük, míg jó sűrű lesz. Ekkor hozzákeverjük a vajat és egy kicsit hűlni hagyjuk.
  2. Egy jénai alját olajjal kikenjük, majd a puliszka felét belesimítjuk. 
  3. A reszelt sajt felét a puliszkára szórjuk, erre hintjük a fűszereket és a tejfölt kiskanállal elosztjuk rajta (nem baj, ha nem fedi be), ezután ráigazítjuk a puliszka másik felét, majd a tetejét kirakjuk félbe vágott főtt tojásokkal (sárgájukkal lefelé),  megszórjuk a maradék sajttal, a kockára vágott baconnal és meghintjük a tetejét is fűszerekkel
  4. Előmelegített sütőbe toljuk és közepes hőfokon pirosodásig sütjük.
 Jó étvágyat!

3 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...