2011. március 20., vasárnap

Őzgerincben sült, bacon-ba tekert pulykamell

Sógornőmnél ettük két hete, ezt az egyszerű, de ötletes finomságot! Még egy érdekes variáció csirke-, vagy pulykamell készítésre. Ma ebédre el is készítettem!
Nem ragozom tovább, íme a recept:


Fogyókúra idején 2 szelet (1,5 cm vastagságú) hús, 15 dkg körettel a megfelelő adag!
Persze csak akkor fogyhatunk egy ilyen ebéddel, ha a napi ötszöri étkezés az általam itt lejegyzett módon történik.

Hozzávalók:
  • 600 g pulykamell
  • 400 g szeletelt bacon
  • 3-4 db tojás
  • 100 g reszelt sajt (trappista)
  • liszt
Elkészítés:
  1. Egy őzgerincformát kibélelünk bacon-nal, úgy, hogy túllógjon a forma peremén és a végeihez is tegyünk egyet-egyet kilógatva. Ezeket majd rá fogjuk hajtani a töltelékre.
  2. A pulykamellet vágjuk nagyobb kockákra majd sózzuk meg és keverjük át kézzel.
  3. A sajtot lereszeljük.
  4. A tojásokat pici sóval felverjük.
  5. Egy marék pulykamell kockát dobjunk a lisztbe és kézzel forgassuk át, hogy lisztes legyen, majd tegyük a tojásba és villával keverjük át, majd szintén villával kihalászva a húskockákat, merjük a bacon-nal bélelt formába.
  6. Erre szórjuk a sajtot, majd újra ismételjük a műveletet, a legtetejére sajtot tegyünk.
  7. Ráhajtjuk a bacon végeket, én egy csíkot még ráfektettem hosszába a tetejére, hogy lesimítsa, ott tartsa a ráhajtott végeket.
  8. Egy alufóliával bélelt tepsibe állítsuk, mert kifolyik a leve és ráég a sütőre, ha nem vigyázunk.
  9. Alacsony hőmérsékleten, addig sütjük, míg a teteje ropogós pirosra sül.
  10. Ezután kiborítjuk egy másik tepsire úgy, hogy az alja kerüljön felülre és itt is pirosra sütjük.
Jó étvágyat!

3 megjegyzés:

  1. Juj, ez nálunk is nagy sláger!!! Utoljára aszalt szilvával készítettem, kuglóf formában, ugyan a blogra nem tettem fel, mert nagyon rossz fotó készült róla. Nagyon szeretjük, szerintem tipikus vendégváró húsétel.

    VálaszTörlés
  2. Így van, ez nagyon jó vendégváró! Találtam egy kicsit bonyolultabbat is "A menyország konyhája" nevű blogon, azt is ki fogom próbálni! Örülök, hogy benéztél!

    VálaszTörlés
  3. Tegnap este ez volt a vacsoránk!
    Nagyon-nagyon finom, köszönjük a receptet!

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...